Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ.Ο. και το Ι.Κ.Α. για παράταση δηλώσεων Φ.Π.Α. και υποβολής Α.Π.Δ. αντιστοίχως

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666  
www.efeeth.gr, 
e-mail:  [email protected], [email protected]
   
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Θεσσαλονίκη 25/1/2011

ΚΟΙΝ. 1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
2) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
3) ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
4) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
κ. Δ. ΣΠΙΝΕΛΛΗ
5) ΥΠΕΥΘΥΝΟ TAXISNET
κ. Α. ΤΡΙΓΚΑ
4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από 1/7/2011 οι δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι κ.λ.π., υπήχθησαν στο κανονικό καθεστώς του Φ.Π.Α. και η μετάταξη αυτή, βάση της ΠΟΛ.1100/24.6.2010,  έγινε αυτόματα μέσω του taxisnet χωρίς να χρειάζεται οι φορολογούμενοι να κάνουν τις σχετικές μεταβολές στο μητρώο των Δ.Ο.Υ. των.

Και ενώ το 3ο τρίμηνο (1/7/2010 – 30/9/2010) υπεβλήθησαν οι δηλώσεις του Φ.Π.Α. μέσω του taxisnet, αφού είχαν λάβει τους σχετικούς κωδικούς, σήμερα που πάνε να υποβάλουν το 4ο τρίμηνο το σύστημα του taxisnet τους εμφανίζει ως μη υπόχρεους στο Φ.Π.Α. και δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα οι περισσότερες να είναι εκπρόθεσμες εάν υποβληθούν στη Δ.Ο.Υ. και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό.

Παρακαλούμε λοιπόν, μέχρι να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, να δοθεί παράταση μέχρι τις 31/1/2011, ούτως ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις χρεωστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. χωρίς κανένα πρόστιμο.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ
Κο ΡΟΒ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Θεσσαλονίκη 25/1/2011

ΚΟΙΝ. 1) Κο ΑΓΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
Υπεύθυνο ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΙΚΑ
2)Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) Ο.Ε.Ε.Θ.
4) Ο.Β.Σ.Θ.
5) Ο.Ε.Ε. – Π.Τ.Κ.Μ.
6) Ε.Ε.Θ.
7) Β.Ε.Θ.
8) Ε.Β.Ε.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Μετά από αιτήματα εκατοντάδων συναδέλφων μας Φοροτεχνικών-Λογιστών και επιχειρήσεων και λόγω:

α) φόρτου εργασίας την περίοδο αυτή,

β) του ότι αρκετοί συνάδελφοί μας για τις ημερομηνίες 22/1/2011 ημέρα Σάββατο και 23/1/2011 ημέρα Κυριακή που έπρεπε να υποβάλουν τις ΑΠΔ των επιχειρήσεων πελατών τους που το ΑΜΕ/ΙΚΑ έληγε στο Νο 2 και 3 και θεώρησαν ότι λόγω των αργιών μετατίθεται η ημερομηνία υποβολής την Δευτέρα 24/1/2011 (όπως γίνεται με το TAXIS NET) το σύστημα κλείδωσε και δεν μπόρεσαν να τις υποβάλουν,

δ) του ότι τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και δεν δύνανται οι περισσότεροι να τα καταβάλουν λόγω και της οικονομικής κρίσης,

ε) του ότι το νέο σύστημα υποβολής των ΑΠΔ δεν έχει ακόμα εμπεδωθεί στους συναδέλφους μας και στις επιχειρήσεις.
Παρακαλούμε όπως, για όλα τα προαναφερόμενα και για λόγους αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ ΙΚΑ και ασφαλισμένων, παρατείνετε την υποβολή όλων των ΑΠΔ μέχρι τις 4/2/2011.

Παρόμοιο αίτημά μας που σας υποβάλαμε με την από 29/7/2010 επιστολή μας το κάνατε δεκτό και δώσατε παράταση για τις ΑΠΔ του β’ τριμήνου μέχρι 6/8/2010.

Τέλος, περιμένουμε να υλοποιήσετε την εξαγγελία σας ότι θα καταργηθούν τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ΑΠΔ (10% και 30% επί των εισφορών), τα οποία είναι παράλογα για τις σημερινές εποχές, ιδιαίτερα όταν οι επιχειρήσεις περνούν τέτοια κρίση και παρ’ όλα αυτά καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.

Επίσης θα πρέπει να λυθεί οριστικά το θέμα υποβολής των ΑΠΔ κατά τις ημέρες αργιών (να υποβάλλονται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα) και να μη χρειάζεται κάθε τόσο να ζητάμε παρατάσεις για να μην υποστούν οι επιχειρήσεις και οι Φοροτεχνικοί-Λογιστές τις συνέπειες των εξοντωτικών προστίμων του ΙΚΑ.Με τιμή
Για το Δ.Σ.

             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης