Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παπακωνσταντίνου - Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη στη φοροδιαφυγή

21 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
"Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής",  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος.

Σε ομιλία του, σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο ΣΔΟΕ, ο υπουργός χαρακτήρισε "κομβικό" τον ρόλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και προανήγγειλε την ενδυνάμωσή του, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν.

Επανέλαβε δε, ότι αναδιοργανώνεται το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση τομέων, στους οποίους παρουσιάζονται ελλείψεις. Ειδικά για τον κλάδο των εφοριακών, ο υπουργός είπε ότι αυτός ταλαιπωρείται από φαινόμενα και άτομα που δεν τιμούν το λειτούργημά τους και ζήτησε την απομόνωσή τους, λέγοντας ότι αυτές οι περιπτώσεις των επίορκων θα έρθουν στην επιφάνεια.

Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και "για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας".

 Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι "το 2011 θα βγουν στο φως και θα "τελειώσουν" περιπτώσεις μείζονος σημασίας".

Πάντως, στον περιορισμό του ελλείμματος συνετέλεσε κυρίως η περιστολή των δαπανών (πρωτογενών και δαπανών Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Αντίθετα, η αύξηση των καθαρών εσόδων υπολείπεται από τον στόχο που είχε τεθεί.

"Πακέτο" με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, θα πάει το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης