Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βελτιώσεις υπέρ των µικροµεσαίων στον επενδυτικό νόµο

20 Ιανουάριου 2011
  • ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΕ βασικά σηµεία του, που ευνοούν µεταξύ άλλων τις µικρότερες επιχειρήσεις, επέφερε στο τελικό σχέδιο του επενδυτικού νόµου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Βελτιώσεις υπέρ των µικροµεσαίων στον επενδυτικό νόµο
   
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΕ βασικά σηµεία του, που ευνοούν µεταξύ άλλων τις µικρότερες επιχειρήσεις, επέφερε στο τελικό σχέδιο του επενδυτικού νόµου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόµενο και περαιτέρω βελτιώσεων µέχρι και την τελευταία στιγµή πριν από την ψήφισή του, που θα πραγµατοποιηθεί σήµερα. Οι αλλαγές αφορούν την αύξηση του χρόνου διάρκειας των φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον νέο επενδυτικό νόµο, αλλά και τη µείωση στο 50% του κατώτατου ύψους των επενδυτικών σχεδίων γενικής επιχειρηµατικότητας. Συγκεκριµένα, όσον αφορά τη διάρκεια των φοροαπαλλαγών, από 6 χρόνια για τις υφιστάµενες επιχειρήσεις που προβλεπόταν αρχικά και 8 χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις, το χρονικό όριο αυξάνεται σε 8 και 10 χρόνια αντίστοιχα. Παράλληλα, η κατώτατη επένδυση για τις µεγάλες επιχειρήσεις από 1 εκατ. ευρώ που αρχικά προέβλεπε το νοµοσχέδιο διαµορφώθηκε στις 500.000 ευρώ, για τις µεσαίες επιχειρήσεις από 500.000 ευρώ µειώθηκε στις 250.000 ευρώ, στις µικρές επιχειρήσεις από 300.000 ευρώ έγινε 150.000 ευρώ και στις πολύ µικρές επιχειρήσεις από 200.000 ευρώ διαµορφώθηκε στις 100.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως επισηµάνθηκε από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι µειώσεις αυτές έγιναν µεσκοπό την ενθάρρυνση µικροµεσαίων επιχειρήσεων να συµµετάσχουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος επενδυτικός νόµος. Τον νέο επενδυτικό νόµο πρόκειταινα ψηφίσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ και η Ν.∆., ενώ έχουν δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος της ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι συµφωνεί µε τον επενδυτικό νόµο αλλά – όπως είπε – έχειδιαπιστώσει αδυναµίες ως προς την εφαρµογή του και ζήτησε από την κυβέρνηση τολµηρές παρεµβάσεις και πιο γρήγορους ρυθµούς σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Πηγή Τα Νέα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης