Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο Υπουργικό ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

20 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
Στο Υπουργικό ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

    Οι αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι οποίες θα κινούνται εντός των ορίων που επιτρέπει το Σύνταγμα, συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το θέμα δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης παρουσιάζει, αυτή την ώρα, σχέδιο νόμου με το οποίο αλλάζει ο ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών.

    Το νέο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει πέντε αλλαγές όπως είναι η κατάργηση όλων των εξαιρετικά σύντομων παραγραφών, η επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), υποχρεωτική κατάσχεση οικονομικού οφέλους, δημιουργία γνωμοδοτικού συμβουλίου πριν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που αποτελείται από δικαστικούς λειτουργούς και δέσμευση κάθε είδους τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπουργού.

    Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Εισηγητής είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πηγή ΑΠΕ
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης