Αποτελέσματα live αναζήτησης

Λοβέρδος: Εξοικονόμηση 1,4 δισ. από την Υγεία το 2011 - το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων

19 Ιανουάριου 2011
Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίσης υπογράμμισε πως τον Μάρτιο θα λειτουργήσει το σύστημα μηχανογράφησης σε νοσοκομεία και αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομηθούν το 2011 περί το 1,4 δισ. ευρώ.

«Είμαστε 'τρίτος' κόσμος καραμπινάτος» δήλωσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε τρεις ημερομηνίες-σταθμούς, που θα κρίνουν τη αναδιοργάνωση του τομέα της Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο «που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία νέα ημέρα στην Υγεία» και του οποίου οι πρόνοιες δεν προβάλλονται γιατί η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα των φαρμακείων.Επίσης, στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει το ψηφιοποιημένο σύστημα μηχανογράφησης στα νοσοκομεία και τις αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι προωθούμενες αλλαγές στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομήσουν το 2011 κονδύλια ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο υπουργός είπε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές (δημοτική αστυνομία), τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Υγείας, και από επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο των ελέγχων της υγιεινής στα καταστήματα. «Κάθε εβδομάδα θα δίνω στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων και θα καταδεικνύω ποιος δεν ελέγχει, ποιος κάνει τον καλό στους δημότες» υπογράμμισε.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης