Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΔΟΕ: Ανακάλυψε χρυσωρυχείο σε πρώην φτωχό υπουργό της ΝΔ

17 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Τόσο ο πρώην υπουργός όσο και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος εξετάζονται ενδελεχώς για τον τρόπο που αποκτήθηκε μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.
Τόσο ο πρώην υπουργός όσο και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος εξετάζονται ενδελεχώς για τον τρόπο που αποκτήθηκε μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ είναι από τις κλασικές περιπτώσεις όπου εισήλθε στην πολιτική με ελάχιστες καταθέσεις και ακίνητα που περιορίζονταν σε ένα πατρικό και σε... αγρόκτημα με ερειπωμένο σπίτι, και βγήκε με πολυτελή ακίνητα και οικόπεδα σε πανάκριβες περιοχές της χώρας, αλλά και εισοδήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην υπουργός διεκδικεί επάξια πολλά βραβεία. Κυρίως όμως εκείνο που αντιπροσωπεύει την αθάνατη εξυπνάδα του Ελληνα που κατορθώνει και ξεγελά το κράτος, το οποίο... διοικούσε όμως ο ίδιος. Που καταφέρνει δηλαδή και φοροαποφεύγει, κάνοντας χρήση των νόμων για να δηλώνει την περιουσία που απέκτησε με την αντικειμενική τιμή, όταν είναι κοινό μυστικό ότι τα οικόπεδα και οι πολυτελείς κατοικίες έχουν πολλαπλάσια πραγματική αξία.


Εσχες χωρίς πόθεν
Ο εν λόγω υπουργός ανήκει στη νέα γενιά βουλευτών οι οποίοι τα βγάζουν καλά πέρα, ενώ η ανυπαρξία ελέγχων τόσο των προεκλογικών εξόδων όσο και των «πόθεν έσχες» διευκολύνει την αποφυγή του... πόθεν, που προέρχεται κυρίως από τη σύζυγό του, η οποία -κατά σύμπτωση- όταν αυτός ήταν μέλος της κυβέρνησης έβγαζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Η πορεία προς την οικονομική επιτυχία και τη συγκέντρωση ενός ζηλευτού πορτοφολιού για τον πρώην πανίσχυρο υπουργό ξεκινά το 2005, ένα χρόνο αφού στρογγυλοκάθισε σε υπουργική καρέκλα. Δεν παρουσιάζει μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση, εκτός βέβαια από την εκτόξευση των εισοδημάτων της συζύγου του, που ανέρχονται στα 200.000 ευρώ από εταιρεία που έχει. Τελικά εξελίχτηκε σε έναν από τους πλέον ευκατάστατους της Βουλής, με εισοδήματα, ακίνητα και -εσχάτως- σκάφος δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα το ΣΔΟΕ έχει εστιάσει στη συσχέτιση κρίσιμων κυβερνητικών αποφάσεων που πήρε με την αύξηση της οικογενειακής περιουσίας του.


Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Ολα πήγαιναν δεξιά στη σύζυγο


Από τη χρονιά που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα ο σύζυγός της, άρχισαν να γεννούν και τα κοκόρια της. Η εταιρεία της κυρίας υπουργού παρουσίασε αλματώδη άνοδο ως προς τα κέρδη της, αφού από 200.000 ευρώ το 2005, το 2006 εμφανίζει εισοδήματα 350.000 ευρώ, το 2007 εκτοξεύεται στα 700.000 ευρώ και το 2008 πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή η τεράστια επαγγελματική επιτυχία της συζύγου αλλά και άλλων συγγενικών προσώπων είναι που έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Εξετάζουν κατά πόσο «βοήθησε» ο σύζυγος υπουργός ώστε μια μικρή εταιρεία, που δημιουργήθηκε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 8.000 ευρώ, μέσα σε λίγα χρόνια να πραγματοποιεί τζίρους εκατομμυρίων και να έχει αποφέρει μέσα σε διάστημα 10 ετών στην... οικογενειακή εστία κέρδη κοντά 3 εκατ. ευρώ! Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι τα εισοδήματα του ζεύγους, μέσα στο διάστημα της ανοδικής πορείας του πολιτικού, δεκαπλασιάστηκαν, αφού από 103.000 ευρώ που ήταν το 1999, όπου περιλαμβανόταν η βουλευτική αποζημίωση, το 2008 έφτασαν στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πλούτος του ζεύγους καταδεικνύεται και στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία που δήλωσε το 2008, όπου οι συνολικές καταθέσεις ανέρχονται σε 350.000 ευρώ και άλλα 375.000 σε ξένο νόμισμα αλλά και μετοχές αξίας 190.000 ευρώ, καταθέσεις φυσικά που θα είναι τουλάχιστον διπλάσιες το 2009, αφού θα περιλαμβάνεται και το 1,2 εκ. ευρώ των κερδών της εταιρείας της συζύγου.



Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ
Εβρισκε τα φθηνότερα ακίνητα


Το δεύτερο σημείο ελέγχου του ΣΔΟΕ αφορά τα ακίνητα που απέκτησε ο πρώην υπουργός με τη σύζυγό του και κυρίως ο τρόπος κτήσης, καθώς αποτελεί πρόκληση η αξία αγοράς τους που δήλωσε στο πόθεν έσχες.

Εκεί που εστιάζουν οι ελεγκτές είναι στην αγορά, το 2006 και το 2007, δυο πανάκριβων περιουσιακών στοιχείων, που όμως, όπως δηλώθηκε, αγοράστηκαν έναντι πινακίου φακής.

Ειδικότερα, το πρώτο είναι η αγορά οικοπέδου 500 τ.μ. σε προάστιο της Αθήνας, δίπλα στη μονοκατοικία του ζεύγους, η οποία αγοράστηκε με 358 χιλ. ευρώ, αντικειμενική αξία φυσικά, διότι σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς η πραγματική αξία του οικοπέδου ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.


Στις Κυκλάδες
Το ΣΔΟΕ εξετάζει και την αγορά εντυπωσιακού εξοχικού σπιτιού από την οικογένεια σε νησί των Κυκλάδων. Πρόκειται για εξαιρετική μεζονέτα 177 τ.μ. σε συγκρότημα κατοικιών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τίμημα των 380.000 ευρώ. Προφανώς πρόκειται για το τίμημα που αναγράφεται στο συμβόλαιο, δηλαδή η αντικειμενική αξία, καθώς στην αγορά κοστολογείται πάνω από 600 χιλ. ευρώ. Η περιοχή έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ίσως και λόγω της παρουσίας πολιτικών κι άλλων γνωστών ονομάτων της πολιτικής.


Πηγή: Εθνος της Κυριακής




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης