Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερχεται επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. €

14 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το σενάριο αυτό παίζει ως κομμάτι μιας συνολικής λύσης για την κρίση, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας
Ερχεται επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. €

Το σενάριο αυτό παίζει ως κομμάτι μιας συνολικής λύσης για την κρίση, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας

Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει την διάρκεια των δανείων που συμφώνησε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πέρυσι τον Μάιο ως μέρος μιας συνολικής, μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους στην ευρωζώνη.

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ του δανείου από την Ευρωπαίκή Ενωση και το ΔΝΤ.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ πρόωρες ακόμα τις συζητήσεις για ενίσχυση των κεφαλαίων του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης και μη ρεαλιστικά τα όσα λέγονται περί ανάγκης να βελτιωθεί το προσωρινό ταμείο στήριξης.

Δήλωσε, ωστόσο, ανοικτός σε συζητήσεις για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ταμείου.

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να συζητήσουμε και να σκεφτούμε πως θα εξασφαλίσουμε ότι και τα 750 δισ. μπορούν πράγματι να χρησιμοποιηθούν», δήλωσε. «Αλλά αυτό δεν αποτελεί ενίσχυση του ταμείου διάσωσης».

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης σκοπεύουν να καταλήξουν σε μια συνολική λύση για τον μηχανισμό διάσωσης τον Μάρτιο.

Η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης στην ευρωζώνη, διαθέτει αυτή τη στιγμή συνολικά κεφάλαια 750 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 250 δισ. προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, 440 δισ. από την ευρωζώνη και 60 δισ. από την ευρύτερη Ευρώπη.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι δεν είναι κατάλληλη αυτή τη στιγμή μια αυτόματη ενίσχυση του ταμείου, ωστόσο, θα μπορούσε να συζητηθεί η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων του.

«Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και εγώ δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτήν την πρόταση, καθώς πιστεύουμε πραγματικά ότι πρόκειται για παρεξήγηση», δήλωσε.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης