Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γιώργος Παπακωνσταντίνου -Το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό

14 Ιανουάριου 2011
  • Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ.
Ο νόμος, διευκρίνισε ο υπουργός, θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων.

Βασική αρχή του νομοσχεδίου, πρόσθεσε ο κ.Παπακωνσταντίνου, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.

Επιπλέον, ο υπουργός προανήγγειλε μείζονες αποφάσεις στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά στην αποστροφή του λόγου του, ότι «οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγονται τρεις συζητήσεις: Η πρώτη αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο και, σύμφωνα με τον κ.Παπακωνσταντίνου, οι «μείζονες αποφάσεις» που θα ληφθούν και οι κανόνες για να βοηθούνται οι χώρες όταν βρεθούν σε δυσκολία «θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης».

Η δεύτερη συζήτηση είναι για την ανάπτυξη, και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση ευρωομολόγου. Στην τρίτη συζήτηση, αντικείμενο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων κινδύνων των ομολόγων και των οίκων αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα ασφάλιστρα κινδύνου έκαναν την κρίση χειρότερη και αποτελούν σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, εμπόδιο για να ξεπεραστεί η κρίση. Απαιτείται, είπε ακόμη, ο περιορισμός παρόμοιων εργαλείων, διότι προσφέρουν ρευστότητα και κέρδη μόνον σε αυτούς που τα κατέχουν και όχι στις κυβερνήσεις και τις χώρες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε και κατά των οίκων αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει καμία λογική και δεν πρέπει να συνεχιστεί» το γεγονός ότι η αξιολόγηση των οίκων αυτών για την Ελλάδα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις ανά τρίμηνο αξιολογήσεις των θεσμικών οργάνων (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οι οποίες είναι θετικές για τη χώρα και με βάση αυτές εκταμιεύονται οι δόσεις του δανείου.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης