Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναβάθμιση του μηχανισμού στήριξης

14 Ιανουάριος 2011
  • Επείγουσα χαρακτήρισε την ανάγκη "ποιοτικής και ποσοτικής" αναβάθμισης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των κρατών με προβλήματα χρέους, ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ο Ζ.Κ.Τρισέ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ανταποκριθούν άμεσα στη διαδικασία αναμόρφωσης του μηχανισμού.

Αντίθετα, ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε κριτική στο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την πρότασή του περί διεύρυνσης των μέσων που έχει στη διάθεσή του ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης του ευρώ.

Ο Σόιμπλε διαβεβαίωσε για τη συναίνεση της γερμανικής κυβέρνησης στο να εξεταστεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Στο μεταξύ, με επιτυχία βγήκαν σήμερα στις αγορές η Ισπανία και η Ιταλία, που άντλησαν συνολικά 9 δισεκατομμύρια ευρώ με εκδόσεις πενταετών και δεκαπενταετών τίτλων, καθώς στις αγορές αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η ΕΕ θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Οι επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων των δύο χωρών, ήρθαν μετά την επιτυχή, επίσης, δημοπρασία την Τρίτη της Ελλάδας και την Τετάρτη της Πορτογαλίας.

Πηγή ΑΠΕ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης