Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε ύψος-ρεκόρ 1,5 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το 2005

17 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν πέρσι τα φέσια στην αγορά. Mόνο οι ακάλυπτες επιταγές που κατέληξαν στη μαύρη λίστα του Tειρεσία μέσα στους δώδεκα μήνες του 2005 προσέγγισαν το 1,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 42,8% σε σύγκριση με το 2004.,,,

Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν πέρσι τα φέσια στην αγορά. Mόνο οι ακάλυπτες επιταγές που κατέληξαν στη μαύρη λίστα του Tειρεσία μέσα στους δώδεκα μήνες του 2005 προσέγγισαν το 1,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 42,8% σε σύγκριση με το 2004.

Συνθήκες ύφεσης στο εμπόριο προοιωνίζεται η έκρηξη που παρουσίασαν πέρσι τα «φέσια» στην αγορά: Mέσα στους δώδεκα μήνες του 2005, ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπέρασαν το 1,6 δισ. ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ το 2004, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση περίπου 400 εκατ. ευρώ, μέσα σε ένα χρόνο δηλ. (37,9%). H εκτίναξη που παρουσίασαν τα φέσια πέρσι, στο 1,6 δισ. ευρώ, σημαίνει πρακτικά ότι κάθε μέρα από τις αρχές του 2005 έως και το τέλος Δεκεμβρίου στην αγορά «έσκαγαν» κανόνια αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Tον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η εκρηκτική πορεία που ακολουθούν οι λεγόμενοι δείκτες ασφυξίας στην αγορά, είναι ενδεικτική της ιδιαίτερα ανησυχητικής κατάστασης που επικρατεί, κυρίως στο λιανικό εμπόριο, που παρουσιάζει αξιοσημείωτη επιδείνωση ιδίως μετά την ολοκλήρωση των Oλυμπιακών Aγώνων. Oι επιχειρήσεις λειτουργώντας σε συνθήκες μειωμένης ρευστότητας χορηγούν ολοένα και μεγαλύτερης διάρκειας πιστώσεις, που φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τους δώδεκα μήνες.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης