Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τον Φεβρουάριο η ρύθμιση για συμψηφισμό του ΦΠΑ

10 Ιανουάριος 2011
MEΣA στον επόμενο μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, ύψους 3 δισ. ευρώ, που χρωστά συνολικά σε επιχειρήσεις το Δημόσιο.

Η ρύθμιση του Yπουργείου Οικονομικών οριστικοποιείται, ως προς τις βασικές κατευθύνσεις, και στόχος είναι να κατατεθεί τον Φεβρουάριο στη Βουλή μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η βασική αρχή θα είναι ότι συμψηφίζονται μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλα χρέη των επιχειρήσεων με επιστροφές φόρων που οφείλει το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα ρύθμιση θα μπορεί να συμψηφίζεται ο ΦΠΑ που οφείλουν προμηθευτές ή εργολάβοι του Δημοσίου, με τις πληρωμές που έχουν παγώσει από το Yπουργείο Οικονομικών. Για τους επιτηδευματίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμψηφίζεται οφειλή ΦΠΑ με την επιστροφή φόρου εισοδήματος που αναμένουν. Πάντως ο συμψηφισμός δεν θα μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλες οφειλές, όπως για παράδειγμα τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ, το Eλληνικό Δημόσιο χρωστά 3 δισ. ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις ενώ όπως προσδιορίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Βορείου Ελλάδας, εξ αυτών, τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν ανοιχτές οφειλές προς επιχειρήσεις - μέλη του.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, η κυβέρνηση είχε να επιστρέψει ΦΠΑ από το 2005, ύψους 1,4 δισ. Και από αυτήν την οφειλή επιστράφηκε το 2010 ποσό 1,2 δισ. ευρώ.

 Πηγή: Express.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης