Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eισαγωγή μοναδικών συντελεστών κέρδους για 200 νέα επαγγέλματα

16 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tέλος στις αυθαιρεσίες και τον αναχρονιστικό εξωλογιστικό προσδιορισμό των κερδών για 850.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες φιλοδοξεί να θέσει η δημοσιοποίηση, στο ερχόμενο διάστημα, των νέων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους. ...

Tέλος στις αυθαιρεσίες και τον αναχρονιστικό εξωλογιστικό προσδιορισμό των κερδών για 850.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες φιλοδοξεί να θέσει η δημοσιοποίηση, στο ερχόμενο διάστημα, των νέων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους.
Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων επέρχεται, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, η προσθήκη συντελεστών για περισσότερες από 200 κατηγορίες επιτηδευματιών που σήμερα δεν αντιπροσωπεύονται στον σχετικό κατάλογο. Για τον λόγο αυτό, εμφανίζονταν συχνά κρούσματα προστριβών μεταξύ εφορίας και φορολογουμένων για τον «συγγενικό» κλάδο υπαγωγής τους κατά τον προσδιορισμό των εξωλογιστικών κερδών που είτε επιβάρυνε τους επιτηδευματίες είτε ζημίωνε το Δημόσιο. Παράλληλα, προβλέπεται η μείωση σε αρκετούς συντελεστές για διάφορους λόγους που σχετίζονται με τη σμίκρυνση των περιθωρίων κερδοφορίας κάποιων κλάδων (κόστους, υποβαθμισμένης ανταγωνιστικότητας, μείωσης όγκου εργασιών, κ.λπ.), ωστόσο αυξάνονται κάποιοι άλλοι.

Σημειώνεται ότι από πέρυσι οι ΜΣΚΚ χρησιμοποιούνται από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις προκειμένου να υπολογίζεται ο προκύπτων φόρος της αυτοπεραίωσης και να κλείνουν έτσι τις φορολογικές χρήσεις δίχως να υπάγονται σε τακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυξομείωση των συντελεστών δεν θα μεταβάλει αισθητά τον μέσο όρο τους, που υπολογίζεται περί το 32%.
Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης