Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο νομοσχέδιο - Δρακόντειες ποινές για φορολογούμενους και εφοριακούς

10 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Φυλάκιση για φοροφυγάδες, νέο διευθυντήριο ελέγχων και αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εφοριακών περιλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββάτου - το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Νέο νομοσχέδιο - Δρακόντειες ποινές για φορολογούμενους και εφοριακούς

Φυλάκιση για φοροφυγάδες, νέο διευθυντήριο ελέγχων και αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εφοριακών περιλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββάτου - το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βασικές ρυθμίσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:

Η μη απόδοση ΦΠΑ μετατρέπεται σε διαρκές αδίκημα. Έτσι θα οδηγείται στο Αυτόφωρο όποιος συλληφθεί να μην έχει αποδώσει το φόρο (με τον ορισμό ενός πλαφόν), έστω και στο παρελθόν.
Όσοι καταδικάζονται για τον ΦΠΑ δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή, εάν προηγουμένως δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή.
Αυξάνεται στο 50% (από 25%) η προκαταβολή του βεβαιωμένου φόρου που υποχρεούται να καταβάλει ο φορολογούμενος για να μπορέσει να προσφύγει στο Φορολογικό Δικαστήριο.
Δημιουργείται ένα είδος Φορολογικού Διαμεσολαβητή για τη γρήγορη επίλυση διαφορών
Καθιερώνεται ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος θα μπορεί να προωθεί άμεσα υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Καθιερώνεται νέος μηχανισμός αξιολόγησης των εφοριακών. Σε περίπτωση διαπιστωμένης διαφθοράς θα προβλέπεται ακόμα και η απόλυση.
Υπενθυμίζεται ότι το 2009, έξι στους δέκα Έλληνες δεν πλήρωσαν φόρο δηλώνοντας εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης