Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε δύο φάσεις

16 Ιανουάριου 2006
  • Σχέδιο - καταπέλτη για τους εργαζόμενους, με σταδιακή κατάργηση των κατώτατων αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων, προωθεί η κυβέρνηση υψώνοντας τη σημαία της ανταγωνιστικότητας ως συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας....

Σχέδιο - καταπέλτη για τους εργαζόμενους, με σταδιακή κατάργηση των κατώτατων αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων, προωθεί η κυβέρνηση υψώνοντας τη σημαία της ανταγωνιστικότητας ως συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

H πρόγευση των κυβερνητικών προθέσεων αναμένεται να δοθεί από τον κ. Γ. Aλογοσκούφη μεθαύριο Tετάρτη στη Διυπουργική Eπιτροπή, η οποία συνέρχεται με σκοπό να διαμορφώσει τις οδηγίες που θα δώσει στις διοικήσεις των ΔEKO εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας και τους γενικούς κανονισμούς προσωπικού. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος εργασίας με κάθε τρόπο. Tο σχέδιο πλήρους ανατροπής του εργασιακού τοπίου βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

H πρώτη αφορά την προσαρμογή προς τα κάτω των βασικών αποδοχών για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔEKO.

H δεύτερη προβλέπει την κατάργηση των κατώτατων ημερομισθίων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της καθιέρωσης του «διευθυντικού δικαιώματος» των εργοδοτών που θα ανατρέπει την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.



Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης