Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα νέα λουκέτα το 2011 θα αντιστοιχούν στο 37,4% των 3.600 εμπορικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης

29 Δεκέμβριος 2010
  • EΠIΔEINΩΣH της καθίζησης στην αγορά της Θεσσαλονίκης τον νέο χρόνο με νέα λουκέτα στο κέντρο, αλλά και συρρίκνωση των περιφερειακών αγορών σε 5 από τις 10 που υφίστανται εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης.
Τα νέα λουκέτα το 2011 θα αντιστοιχούν στο 37,4% των 3.600 εμπορικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης             

 EΠIΔEINΩΣH της καθίζησης στην αγορά της Θεσσαλονίκης τον νέο χρόνο με νέα λουκέτα στο κέντρο, αλλά και συρρίκνωση των περιφερειακών αγορών σε 5 από τις 10 που υφίστανται εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης. Μιλώντας σε γεύμα εργασίας υπολόγισε ότι τα νέα λουκέτα το 2011 θα αντιστοιχούν στο 37,4% των 3.600 εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν στο κέντρο της αγοράς της Θεσσαλονίκης. Aνέφερε ότι η κάμψη του τζίρου στο σύνολο του 2010 μέχρι σήμερα φθάνει στο 15%, ενώ παραδέχθηκε ότι παρατηρείται μεγάλη κάμψη στην αγορά κατά τις γιορτές.

Για τα λουκέτα κατά τη νέα χρονιά είπε ότι θα είναι ανάλογα της αύξησης του ποσοστού της ανεργίας, που πανελλήνια αυξήθηκε κατά 37,4% το 2010. Oπως επισήμανε, το επιπλέον ποσοστό 10% αύξησης της ανεργίας που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη δεν το υπολογίζει στα λουκέτα, γιατί όπως εξήγησε, παρά το κλείσιμο αρκετών εμπορικών επιχειρήσεων θα ανοίξουν κάποια νέα εμπορικά καταστήματα, ενώ θα παραμείνουν και αρκετά από τα υφιστάμενα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ένα νέο H&M θα ανοίξει στο υφιστάμενο Old Post και ένα νέο κατάστημα Ζara στο γωνιακό κατάστημα που σήμερα λειτουργεί το Lafayette Νίκο επί της Κομνηνών και Τσιμισκή. Πανελλήνια τόνισε ότι στο κόκκινο βρίσκονται 65.000 εμπορικά καταστήματα και η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων το 2011, καθώς πλέον τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να γίνονται οπουδήποτε, εντός της κεντρικής αγοράς των αστικών κέντρων. Να σημειωθεί ότι προηγούμενη έρευνα του ΕΣΘ κατέδειξε ότι έκλεισαν 800 εμπορικά καταστήματα από τα 4.400 που λειτουργούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που προσδιορίζεται από την οδό Ολύμπου μέχρι τη Λεωφ. Νίκης και από την Αγγελάκη μέχρι τον Βαρδάρη. Ο ΕΣΘ για την αντιμετώπιση του μαρασμού που υφίσταται το ελληνικό εμπόριο λόγω της οικονομικής κρίσης προτείνει να καταργηθεί το πλανόδιο εμπόριο και να αλλάξει η μορφή των λαϊκών αγορών, να μετατραπούν σε αγορές αγροτικών και βιολογικών προϊόντων. Επίσης πρότεινε να γίνει ένας νέος χωροταξικός προσδιορισμός των λαϊκών αγορών.

Πηγή: Express.gr

 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης