Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα «σκαριά» επενδυτικό ταμείο για θωράκιση του ευρώ

24 Δεκέμβριος 2010
Στα «σκαριά» επενδυτικό ταμείο για θωράκιση του ευρώ             

ENAΛΛAKTIKA σενάρια δημιουργίας νέων θεσμών για τη θωράκιση του ευρώ υπό την απειλή των κερδοσκοπικών επιθέσεων εξετάζουν οι ηγέτες της ευρωζώνης. Το Yπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε χθες την ύπαρξη εγγράφου εργασίας αξιωματούχων του γερμανικού κράτους, με το οποίο προτείνεται η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με βασική αποστολή τη διάθεση δανείων στις χώρες με ισχυρά οικονομικά προβλήματα.

Οι προτάσεις, όπως διέρρευσαν από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, απασχολούν εκτός από τη Γερμανία και τις αρχές της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας. Αν και το Βερολίνο υποβάθμισε το θέμα σε επίπεδο «σκέψεων και προτάσεων, οι οποίες δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης», ο προβληματισμός για τους κινδύνους κλιμάκωσης της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη παραμένει. Και οι πιέσεις των αγορών παρατείνονται, με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή υποβάθμιση της οικονομίας της Πορτογαλίας από τον οίκο Fitch. Από την πλευρά της η Γαλλία, διά της υπουργού Κριστίν Λαγκάρντ, προωθεί τη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής κυβέρνησης, αρχικά στις χώρες της ευρωζώνης, εισπράττοντας προς το παρόν την αντίθεση της Γερμανίας.

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης