Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έκπτωση 20% επί των οφειλών των νοσοκομείων, ζήτησε ο A. Λοβέρδος από τους προμηθευτές

22 Δεκέμβριου 2010
  • Την πρόθεσή του να πληρώσει μετρητοίς στους προμηθευτές μέσα στον Ιανουάριο τις οφειλές των νοσοκομείων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2010, αρκεί εκείνοι να κάνουν έκπτωση, διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.
Έκπτωση 20% επί των οφειλών των νοσοκομείων, ζήτησε ο A. Λοβέρδος από τους προμηθευτές             

 Την πρόθεσή του να πληρώσει μετρητοίς στους προμηθευτές μέσα στον Ιανουάριο τις οφειλές των νοσοκομείων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2010, αρκεί εκείνοι να κάνουν έκπτωση, διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.

    Ο υπουργός τούς ζήτησε, αντί των 1,45 δισ. ευρώ, που οφείλουν συνολικά τα νοσοκομεία, να τους δώσει 1,15 δισ. ευρώ, καθώς «στη φάση αυτή είναι δύσκολο να βρεθούν τα υπόλοιπα 300 εκατ».

    Επί της ουσίας, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους προμηθευτές έκπτωση της τάξης του 20% και μάλιστα εμφανίζεται αποφασισμένος να τη διεκδικήσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν συμφωνήσουν, το θέμα μπορεί να φθάσει μέχρι και τα δικαστήρια.

    «Έχουμε μετρητά 1,15 δισ. για να σας δώσουμε. Τα 300 εκατ., που υπολείπονται, δεν τα έχουμε και δεν μπορούμε να τα βρούμε. Μπορώ να μη σας ζητήσω έκπτωση για τα οφειλόμενα των τριών τελευταίων μηνών του 2010», είπε ο υπουργός.

    Οι προμηθευτές δεν περίμεναν την εξέλιξη αυτή. Αρχικά διαφώνησαν με την πρόταση του κ. Λοβέρδου και εντέλει είπαν ότι θα ζητήσουν δεύτερη συνάντηση μαζί του μετά τις γιορτές.

    Σε ό,τι αφορά τις οφειλές των προηγουμένων ετών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, θα αποπληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο με ομόλογα.

    Πάντως, στη φάση αυτή οι προμηθευτές δείχνουν να μην αντιδρούν έντονα, καθώς δεν εκφράστηκε από την πλευρά τους η διάθεση να σταματήσουν τη διάθεση υγειονομικού υλικού προς τα νοσοκομεία.
 

Πηγή Ελευθεροτυπία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης