Παρέλυσε χθες η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΥ, ενώ η συγκέντρωση και η πορεία των απεργών στιγματίσθηκαν πάλι από σοβαρά επεισόδια.

Οικονομικές Ειδήσεις

16 Δεκέμβριος 2010
Διαδηλωτές τραυμάτισαν τον κ. Κ. Χατζηδάκη Taxheaven.gr

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές έξω από τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Περίπου 40 άτομα πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε όχημα έξω από το ξενοδοχείο King George.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στις διαδηλώσεις συμμετείχαν 15.000 άτομα περίπου.
Νωρίτερα, 200 περίπου διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή, επιτέθηκαν στον πρώην υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν κοντά στο σημείο. «Κλέφτες, κλέφτες. Ντροπή σας», φώναζαν οι διαδηλωτές κατά του πρώην υπουργού, χτυπώντας τον με πέτρες και ξύλα. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι από το BBC και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καθολική απιτυχία της απεργίας. «Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία σε πολλούς εργασιακούς χώρους άγγιξε το 100%» λέει η ΓΣΕΕ, ενώ τονίζει ότι «η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου δανεισμού δεσμεύθηκε και υλοποιεί μέτρα που επιφέρουν βίαιες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μέτρα που αυξάνουν δραματικά τον αριθμό των ανέργων. Ο πιο σκληρός και αδίστακτος ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους απαιτεί και επιβάλει σκληρά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες. Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή και ακύρωση των απαράδεκτων αυτών πολιτικών. ΟΙ εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αρνούνται να υποταχθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ευρωπαίων ηγετών», καταλήγει.

Πηγή Κέρδος