Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι φοροαπαλλαγές ανοίγουν τον δρόμο για τον επενδυτικό νόμο.

14 Δεκέμβριου 2010
  • Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας χθες τις λεπτομέρειες του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο.
Οι φοροαπαλλαγές ανοίγουν τον δρόμο για τον επενδυτικό νόμο.

Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας χθες τις λεπτομέρειες του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο.

Τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους επιχειρηματίες προκειμένου να ιεραρχήσουν τη σειρά των προκηρύξεων για τα νέα προγράμματα, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα ο υπουργός θα ανακοινώσει και τον προϋπολογισμό του επενδυτικού για το 2011.

Με τις νέες διαδικασίες που ακολουθούνται θα επιτευχθεί «fast track» εγκρίσεων καθώς από τα 3 χρόνια που είναι σήμερα ο μέσος όρος έγκρισης θα κατέβει στους έξι μήνες.

Οπως αναφέρθηκε, έχουν εγκριθεί από τον παλαιό αναπτυξιακό κονδύλια ενός δισ. ευρώ εκ των οποίων το 90% αφορά 2.000 επιχειρηματικά σχέδια για φωτοβολταϊκά (μέχρι 100 κιλοβάτ) ενώ σημειώνεται ότι οι εγκρίσεις πέρυσι ήταν 628 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο θα κατατεθούν τα σχέδια νόμου που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας για την αδειοδότηση βιομηχανικών και μεταποιητικών εγκαταστάσεων και ΒΕΠΕ και για τα τεχνικά επαγγέλματα και για την τροποποίηση του νόμου που αφορά στη βλετίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε ότι υπογράφεται εντός των ημερών μεταξύ των τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σύμβαση ύψους 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 400 εκατ. ευρώ τις αμέσως επόμενες μέρες. Εάν συνυπολογιστούν και τα κονδύλια του ΕΤΕΑΝ, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται μόχλευση κεφαλαίων μέσα στο 2011 ύψους 25 δισ. ευρώ. Επισημάνθηκε δε ότι βασική παράμετρος για την μόχλευση όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων είναι και η αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον από το τραπεζικό σύστημα να συμμετάσχει στην προσπάθεια μόχλευσης, είπε ότι με βάση το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς που εξαντλούνται στις καλές προθέσεις» και σημείωσε ότι δεν φωτογραφίζονται πλέον κλάδοι και επιχειρηματικά συμφέροντα με τον νέο επενδυτικό.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ασφαλείς εκτιμήσεις για τη συμβολή του επενδυτικού στις θέσεις εργασίας και στην επιχειρηματικότητα θα υπάρξουν σε ένα με δύο χρόνια.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός του Ιανουαρίου θα γίνει και η προκήρυξη για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων.

Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης