Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανοίγει διάλογος για τα εργασιακά

12 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις και νέα δεδομένα, αναμένεται να δημιουργηθούν σύντομα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, καθώς τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους ευρύτερα υπάρχει η βούληση για πρωτοβουλίες...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις και νέα δεδομένα, αναμένεται να δημιουργηθούν σύντομα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, καθώς τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους ευρύτερα υπάρχει η βούληση για πρωτοβουλίες.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ανακοίνωσε χθες την αποδοχή της πρότασης για τη σύγκλιση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης. Μάλιστα στην Επιτροπή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν όχι μόνο το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και γενικότερα και επιμέρους, όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός.

Πιεστικά αναμένεται να τεθεί και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου, για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και απόψεις όχι μόνο μεταξύ των Τραπεζών και της ΟΤΟΕ αλλά και μεταξύ της Κυβέρνησης και των Τραπεζών.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, θεωρεί-όπως τονίζονταν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του - «απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις των Τραπεζών με την ΟΤΟΕ που δεν έχουν κάν αρχίσει».

Είναι προφανές όπως τόνιζαν τραπεζικοί κύκλοι ότι η τοποθέτηση αυτή του κ. Αράπογλου, απηχεί και απόψεις και άλλων επικεφαλής Τραπεζών.

Πηγή Ναυτεμπορική



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης