Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 1.365,48 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (0,6% άνοδος)

17 Απρίλιου 2024 Σχόλια
Στις 1.365,48 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (0,6% άνοδος)
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Ελληνικό Χρηματιστήριο: Επιστροφή προς τις 1.370 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών ξεπερνώντας ανοδικά πλέον τις 1.360 μονάδες και φτάνοντας στα ενδοσυνεδριακά υψηλά τις 1.371 μονάδες. Όμως και πάλι, η άνοδος αυτή ήταν αναιμική με αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης να κλείσει με πολύ χαμηλότερη θετική μεταβολή.

Αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Ο Γεν. Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.365,48 μονάδες με άνοδο 0,6%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 125 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 80 έκλεισαν ανοδικά και οι 29 πτωτικά. Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης μετατοπίστηκε και προς την μεσαία κεφαλαιοποίηση και σε συγκεκριμένους τίτλους της. Ο δείκτης FTSE large Cap αυξήθκε κατά 0,46%, ο δείκτης FTSE Mid Cap κατά 1,32%. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,22%. Από τους μη τραπεζικούς δείκτες, οι πρώτες ύλες αυξήθηκαν κατά 1,61%, τα τρόφιμα-ποτά 0,86%, οι πετρελαϊκές 0,84% και οι βιομηχανικές 0,65%. Ήπια υποχώρηση είχαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα. Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι εξής: Τράπεζα Πειραιώς, ΕΤΕ, Μυτιληναίος, Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ.

Ξένες αγορές: Εκτόνωση πιέσεων

Εκτόνωση πιέσεων και επανεμφάνιση αγοραστών στα  χρηματιστήρια της Αμερικής και της Ευρώπης κατά την χθεσινή ημέρα. Οι αγορές μετά το σοκ της μη άμεσης μείωσης των επιτοκίων (και επισήμως από τον Powell) αλλά και της αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, διόρθωσαν και οι επενδυτές πήραν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Έτσι σήμερα είχαν ευκαιρίες τοποθετήσεων από χαμηλότερα επίπεδα. Ένα σενάριο (μικρές διορθώσεις και εν συνεχεία ανοδικές κινήσεις) που θα το βλέπουμε όλο και συχνότερα μέχρι να ξεκαθαρίσει ο επενδυτικός ορίζοντας και από τις οικονομικές εξελίξεις και από τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο.

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα και λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones αυξάνονταν κατά 0,18%, ο S&P 500 κατά 0,13% και ο Nasdaq κινούνταν σταθεροποιητικά.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαικές αγορές κινούνταν ξεκάθαρα ανοδικά με τον γερμανικό DAX να αυξάνεται την ίδια ώρα κατά 0,23%, τον γαλλικό CAC κατά 1,05%, τον ιταλικό MIB κατά 0,77% και τον πανευρωπαϊκό Eurostoxx 50 κατά 0,33%.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης