Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προβληµατισµός Προβόπουλου για τις αναλήψεις

7 Δεκέμβριου 2010
Προβληµατισµός Προβόπουλου για τις αναλήψεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος για την απόσυρση περίπου 27,5 δισεκατοµµυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες µέσα στο 2010.

Παράλληλα ο ίδιος, µιλώντας στην Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων της Βουλής για την ενδιάµεση έκθεση σχετικά µε τη νοµισµατική πολιτική του 2010, υποστήριξε µε έµφαση ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέµου», ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως «δίνουµε µία σκληρή και επίπονη µάχη» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «στο τέλος θα βγούµε νικητές».

Πάντως οι βουλευτές της Επιτροπής, οι οποίοι σήµερα πρόκειται να παρακολουθήσουν τις απόψεις του γενικού διευθυντή του ∆ΝΤ Ντοµινίκ Στρος-Καν και µεθαύριο του επιτρόπου της Ε.Ε. Ολι Ρεν, άκουσαν χθες από τον κ. Γ. Προβόπουλο ότι το ποσόν των 27,5 δισεκατοµµυρίων ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες το διάστηµα Ιανουαρίου - Νοεµβρίου 2010 αντιστοιχεί στο 11-12% των συνολικών καταθέσεων.

Κατά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, «το νούµερο είναι πολύ µεγάλο», άλλα χρήµατα διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, ορισµένα αποταµιεύθηκαν στα σπίτια των καταθετών, ενώ άλλοι απ’ αυτούς αντλούν ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασµούς τους ώστε, παρά την ύφεση, να διατηρήσουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο µε το προηγούµενο διάστηµα.

Πηγή Τα Νέα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης