Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα ανοδική κίνηση στα ξένα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σε καθοδικό κανάλι το ελληνικό λόγω τραπεζών

27 Μάρτιου 2024 Σχόλια
Νέα ανοδική κίνηση στα ξένα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σε καθοδικό κανάλι το ελληνικό λόγω τραπεζών
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του TaxheavenΤο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται σε ήπιους καθοδικούς ρυθμούς και αντίρροπες τάσεις ανάμεσα σε κλάδους και μετοχές. Γενικότερα, όσο διάστημα τρέχουν οι μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στη 'σκιά' τους ως αναδυόμενη αγορά. Ίσως όταν φρενάρουν το ανοδικό τους ράλι τα ξένα χρηματιστήρια να δούμε νέες ροές κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

Για μία ακόμη συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος δίνει την πτωτική τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο ενώ αντίρροπες τάσεις είχαν άλλοι μη χρηματοοικονομικοί κλάδοι. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν την ίδια στιγμή που ξένοι και εγχώριοι οίκοι βγάζουν 'υμνητικές' εκθέσεις.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 1.417,59 μονάδες με υποχώρηση (-0,35%). Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε κοντά στα 100 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 44 έκλεισαν ανοδικά και οι 70 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχωρούσε κατά (-0,42%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξήθηκε κατά 0,23%. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτες υποχώρησε κατά (-1,25%) ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα διυλιστήρια (-0,6%).  Ανοδικά κινήθηκαν τα τρόφιμα-ποτά (1,08%) λόγω Coca Cola HBC, οι πρώτες ύλες 0,52%, οι τηλεπικοινωνίες 0,49%, τα βιομηχανικά προϊόντα 0,41%. Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, η ΕΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Eurobank, o Mυτιληναίος.

Ξένες αγορές

Νέα ανοδική κίνηση καταγράφουν οι δείκτες σε Αμερική και Ευρώπη και οδηγούνται σε ιστορικά υψηλά οι περισσότεροι εξ' αυτών. Ο Dow Jones, λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, αυξάνονταν κατά 0,6%, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,29% ενώ σταθεροποιητικά κινούνταν ο Nasdaq. Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX κινείται προς νέα ιστορικά υψηλά με άνοδο 0,6%, ο γαλλικός CAC έχει άνοδο 0,41%, ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,31% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κατά 0,46%. Εμφανής λόγος ανόδου δεν υπάρχει. Κυρίως είναι τα εταιρικά αποτελέσματα, οι μερισματικές αποδόσεις, οι προοπτικές ανάπτυξης και βέβαια, οι κερδοσκοπικές τάσεις πολλών funds.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης