Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεσμεύουν καταθέσεις µεγαλογιατρών

3 Δεκέμβριου 2010 Σχόλια
  • Στο μικροσκόπιο του Σ∆ΟΕ ιδιοκτήτες σκαφών και οίκοι μόδας
Σε δεσµεύσεις καταθέσεων γιατρών, οι οποίοι είχαν εκατοµµύρια ευρώ στα τραπεζικά τους βιβλιάρια αλλά δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα λίγων χιλιάδων ευρώ, έχει προχωρήσει το Σ∆ΟΕ.

Στο στόχαστρο έχουν µπει 2.250 γιατροί από όλη την Ελλάδα και όπως λένε αρµόδια στελέχη του Σ∆ΟΕ «η έρευνα είναι δυναµική, προστίθενται διαρκώς ελεγχόµενοι στον κατάλογο, ενώ σε ορισµένες περιπτώσεις έχουν ήδη γίνει δεσµεύσεις καταθέσεων». Το άνοιγµα των καταθέσεων επώνυµων και λιγότερο γνωστών γιατρών ανά την επικράτεια αποκάλυψε τεράστιες διαφορές ανάµεσα στα δηλωθέντα εισοδήµατα και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων. Μάλιστα, για να µη θεωρηθούν οι συγκρίσεις και τα ευρήµατα συγκυριακά, στη µία πλευρά της ζυγαριάς µπήκαν τα ακαθάριστα έσοδα της τελευταίας τριετίας και στη άλλη πλευρά οι καταθέσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις τα ευρήµατα... βγάζουν µάτι. Γιατρός δήλωσε συνολικό ακαθάριστο εισόδηµα για τρεις χρήσεις 130.000 ευρώ, οι καταθέσεις που διατηρούσε όµως ήταν 1,1 εκατ. ευρώ.

Αλλος γιατρός δήλωσε εισόδηµα τριετίας 206.000 ευρώ, σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού όµως είχε καταθέσεις 6,3 εκατ. ευρώ,ενώ σε µια τρίτη περίπτωση που ελέγχεται, το δηλωθέν εισόδηµα τριετίας ήταν 129.000 ευρώ και οι συνολικές καταθέσεις 3,050 εκατ. ευρώ. Το Σ∆ΟΕ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας από τον περασµένο Φεβρουάριο καιέχει ανοίξει µέχρι σήµερα τους τραπεζικούς λογαριασµούς 2.250 ιδιωτών και νοσοκοµειακών γιατρών που έχουν λάβει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Πέραν των διασταυρώσεων δηλωθέντων εισοδηµάτων, ύψους καταθέσεων και στοιχείων διαβίωσης που θα οδηγήσουν στην εφαρµογή του πόθεν έσχες, στο µικροσκόπιο έχουν µπει και οι στενές επαφές γιατρών µε ιδιωτικές εταιρείες και θεραπευτήρια όπου ξετυλίγεται ένα απίστευτο γαϊτανάκι υπερτιµολογήσεων, τριγωνικών συναλλαγών, έκδοσης πλαστών παραπεµπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων-µαϊµού. Παρ’ όλα αυτά µετά τη δηµοσιοποίηση της περίφηµης λίστας των γιατρών του Κολωνακίου, αποδείξεις και ονόµατα φοροφυγάδων δεν έχουν δοθεί στη δηµοσιότητα καθώς όπως εξηγούν αρµόδια στελέχη του Σ∆ΟΕ υπήρξαν προσφυγές στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων, η οποία απεφάνθη υπέρ των φορολογουµένων τα ονόµατα των οποίων δηµοσιοποιήθηκαν.

Ποιοι άλλοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Οι έλεγχοι του Σ∆ΟΕ δεν εξαντλούνται στην έρευναγια τουςγιατρούς. Ερευνώνται παράλληλα υποθέσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής σε οίκους µόδας, 1.500 επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάµατος αλλά και 299 ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Συγκεκριµένα, στο στόχαστροτου Σ∆ΟΕ, οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει έως το τέλος Νοεµβρίου πρόστιµα πάνω από 4 δισ. ευρώ, βρίσκονται µεταξύ άλλων:

Τρεις οίκοι µόδας που έκοβαν και έραβαν τα εισοδήµατά τους. ∆ήλωναν µεικτά ετήσια έσοδα κατά µέσον όρο 40.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ τον χρόνο. 299 ιδιοκτήτεςσκαφώναναψυχής που έριξαν άγκυρα στη… µαρίνα Σ∆ΟΕ. Κατόπιν ελέγχων, το Σ∆ΟΕ έχει προχωρήσει στη δέσµευση 299 σκαφών αναψυχής, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα εµφάνιζαν ως επαγγελµατικά για να αποφύγουν φόρους.

1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραµα. Εχει διαπιστωθεί πλειάδα περιπτώσεων όπου οι επισκευές των πλοίων γίνονταν χωρί ςκανένα απολύτως παραστατικό.


Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης