ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΣΕΕ

Οικονομικές Ειδήσεις

3 Δεκέμβριος 2010
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, κατόπιν απόφασης του Προεδρείου της στις 22 Νοεμβρίου, δήλωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει μια δεκαπενθήμερη διαδικτυακή διαμαρτυρία για την τρέχουσα κατάσταση στο εμπόριο. Taxheaven.gr

Πρόκειται για την αποστολή θέσεών της επί του Προϋπολογισμού για το 2011, του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, της παραοικονομίας, της πιστοληπτικής ασφυξίας και άλλων σοβαρών θεμάτων, προς ενημερωτικές ιστοσελίδες, ιστολόγια, κοινωνικά δίκτυα καθώς και σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών, με αποκορύφωμα την 15η Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΣΕΕ εκφράζει την στήριξή της στις παραπάνω κινητοποιήσεις και ζητά από τις επιχειρήσεις να συνυπολογίσουν τις ώρες συμμετοχής των υπαλλήλων τους σ' αυτές στις νόμιμες αποδοχές τους.

Σκοπός της παραπάνω διαμαρτυρίας είναι να εκφραστεί η δυναμική αντίδραση του εμπορικού κόσμου απέναντι στην ύφεση, η οποία προοιωνίζεται ως ακόμη πιο βαθειά για το 2011.

Ο σχεδιασμός επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ μέχρι το 2024 επιβάλλει την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου, οι οποίοι δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα στην ελληνική αγορά και διευρύνουν το έλλειμμα ρευστότητας των επιχειρήσεων και την εσωστρέφεια των καταναλωτών.

Είναι ανάγκη να κοινοποιηθεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών αλλά και στους αρμόδιους φορείς η «κραυγή αγωνίας» του ελληνικού εμπορίου για τα «λουκέτα» και τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει και να απαιτηθεί μία νέα προσέγγιση που θα συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο σε μία νέα αναπτυξιακή προοπτική που τόσο έχει ανάγκη η αγορά.