Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΕΒ: Προτάσεις σοκ για τους εργαζόμενους.

2 Δεκέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ προτείνει τον συμψιφησιμό της υπέρβασης του ημερησίου ωραρίου που πραγματοποιείται εντός της εβδομάδας έως δύο ώρες πέραν του οκταώρου.
Προτάσεις σοκ για την αγορά εργασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες κάνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, μέσα από την καταγραφή 250 εμποδίων για την επιχειρηματικότητα.

Το φάκελο με τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα παρέδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δαασκαλόπουλος στον υπουργό περιφειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ προτείνει την καθιέρωση έκτης μέρας απασχόλησης με χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης ή με άδεια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ή δυνατότητα απασχόλησης εφόσον υπάρχει αίτημα και συμφωνία του εργαζομένου.

Ακόμη προτείνει «τον συμψιφησιμό της υπέρβασης του ημερησίου ωραρίου που πραγματοποιείται εντός της εβδομάδας έως δύο ώρες πέραν του οκταώρου». Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ ο  ΣΕΒ προτείνει την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες αλλά και την κατάργηση του αγγελιόσημου.

Ανάμεσα στα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα κατά το ΣΕΒ είναι οι οριζόμενες από το κράτος αμοιβές και τιμές και ζητά την πλήρη απελευθέρωση τους όπως κόμιστρα, αμοιβές συμβολαιογράφων και δικηγόρων, τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ.

Σε ότι αφορά τα φορολογικά ο ΣΕΒ ζητά την κατάργηση του ΚΒΣ, αλλά και την κατάργηση των τιμολογιίων-Δελτίων Αποστολής για τα αγροτικά προϊόντα.

Επιπρόσθετα, ο ΣΕΒ προτείνει την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων και των αγορών αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Πηγή Ημερησία




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης