Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετεξέλιξη στο επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη ή στασιμότητα. Η αγωνία και Ο προβληματισμός για τους συναδέλφους στην Θεσσαλονίκη

Μετεξέλιξη στο επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη ή στασιμότητα. Η αγωνία και Ο  προβληματισμός για τους  συναδέλφους  στην Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 24/11/2010 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας ΑΚΙΟΕ εκδήλωση - συζήτηση με Θέμα «Οι εξελίξεις στο Οικονομολογικό Επάγγελμα και η Πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη».

Στην εκδήλωση εισηγητές ήταν ο κ. Αλεβιζάκης Παναγιώτης, εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Κωστόπουλος Βασίλης Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Νομού Θεσσαλονίκης και ο κ. Βαρβασούδης Δημήτρης Λογιστής - Φοροτέχνης. Τη συζήτηση διεύθυνεο συνάδελφος οικονομολόγος κ.Παύλου Κωνσταντίνος.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο οποίο σημειωτέα ήταν η παρουσία πολλών νέων πτυχιούχων συναδέλφων, αρχικά τον λόγο έλαβε ο κ. Βαρβασούδης ο οποίος παρότρυνε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους νέους πτυχιούχους να συμμετάσχουν ενεργά στις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται σε σχέση με την πιστοποίηση του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτέχνη. Στη συνέχεια ο κ. Κωστόπουλος έκανε μια ιστορική αναδρομή σχετικά με το οικονομολογικό επάγγελμα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η στιγμή είναι καθοριστική για την περαιτέρω μετεξέλιξή και κατοχύρωσή του. Τέλος στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε  ο κ. Αλεβιζάκης ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στο κείμενο της εισηγητικής έκθεσης του Ο.Ε.Ε. για την πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη και ειδικότερα στον Κώδικα Δεοντολογίας. Δύο είναι τα σημεία στα οποία επέμεινε κατά την εισήγησή του, η κατάργηση του άρθρου 38 και η καταγραφή με σαφήνεια από του Υπουργείο Οικονομικών των υποχρεώσεων - αρμοδιοτήτων που θα πρέπει  να έχει ο Λογιστής κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και η συμμετοχή τους ενεργή αφού με το τέλος των εισηγήσεων υποβλήθηκε πλήθος ερωτημάτων στα οποία  ήταν εμφανής η αγωνία τους για την μετεξέλιξη του επαγγέλματος τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι οι Λογιστές - Φοροτέχνες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τώρα, την τύχη του Ο.Ε.Ε. αφού αποτελούν την πλειοψηφία μέσα σ΄ αυτό, συμμετέχοντας στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 12/12/2010 και υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την ερχομένη Δευτέρα 29/11/2010 στα Χανιά και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας καθώς και όπου αλλού ζητηθεί από συναδέλφους.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης