Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετεξέλιξη στο επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη ή στασιμότητα. Η αγωνία και Ο προβληματισμός για τους συναδέλφους στην Θεσσαλονίκη

Μετεξέλιξη στο επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτέχνη ή στασιμότητα. Η αγωνία και Ο  προβληματισμός για τους  συναδέλφους  στην Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 24/11/2010 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας ΑΚΙΟΕ εκδήλωση - συζήτηση με Θέμα «Οι εξελίξεις στο Οικονομολογικό Επάγγελμα και η Πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη».

Στην εκδήλωση εισηγητές ήταν ο κ. Αλεβιζάκης Παναγιώτης, εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Κωστόπουλος Βασίλης Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Νομού Θεσσαλονίκης και ο κ. Βαρβασούδης Δημήτρης Λογιστής - Φοροτέχνης. Τη συζήτηση διεύθυνεο συνάδελφος οικονομολόγος κ.Παύλου Κωνσταντίνος.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο οποίο σημειωτέα ήταν η παρουσία πολλών νέων πτυχιούχων συναδέλφων, αρχικά τον λόγο έλαβε ο κ. Βαρβασούδης ο οποίος παρότρυνε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους νέους πτυχιούχους να συμμετάσχουν ενεργά στις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται σε σχέση με την πιστοποίηση του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτέχνη. Στη συνέχεια ο κ. Κωστόπουλος έκανε μια ιστορική αναδρομή σχετικά με το οικονομολογικό επάγγελμα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η στιγμή είναι καθοριστική για την περαιτέρω μετεξέλιξή και κατοχύρωσή του. Τέλος στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε  ο κ. Αλεβιζάκης ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στο κείμενο της εισηγητικής έκθεσης του Ο.Ε.Ε. για την πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη και ειδικότερα στον Κώδικα Δεοντολογίας. Δύο είναι τα σημεία στα οποία επέμεινε κατά την εισήγησή του, η κατάργηση του άρθρου 38 και η καταγραφή με σαφήνεια από του Υπουργείο Οικονομικών των υποχρεώσεων - αρμοδιοτήτων που θα πρέπει  να έχει ο Λογιστής κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και η συμμετοχή τους ενεργή αφού με το τέλος των εισηγήσεων υποβλήθηκε πλήθος ερωτημάτων στα οποία  ήταν εμφανής η αγωνία τους για την μετεξέλιξη του επαγγέλματος τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι οι Λογιστές - Φοροτέχνες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τώρα, την τύχη του Ο.Ε.Ε. αφού αποτελούν την πλειοψηφία μέσα σ΄ αυτό, συμμετέχοντας στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 12/12/2010 και υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την ερχομένη Δευτέρα 29/11/2010 στα Χανιά και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας καθώς και όπου αλλού ζητηθεί από συναδέλφους.


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης