Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΟΛΦΕΕ Αιγιαλείας και Καλαβρύτων: Κάλεσμα αποχής την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

ΣΟΛΦΕΕ Αιγιαλείας και Καλαβρύτων: Κάλεσμα αποχής την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΛΟΓΙΣΤΩΝ/ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) και με δεδομένη την πλήρη απραξία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. έναντι της περιφρονητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΧΗ   


τους συναδέλφους και τα μέλη του Συλλόγου από κάθε φορολογική και λογιστική πράξη την Παρασκευή 23/02/2024.

Η χιονοστιβάδα αλλαγών, ανατροπών και υποχρεώσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες με την κατάθεση και ψήφιση του νέου φορολογικού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Πολιτεία και η Α.Α.Δ.Ε. συνεχίζουν την υλοποίηση παράλογων και ανεφάρμοστων σχεδιασμών, οι οποίοι έρχονται πλέον σε μετωπική σύγκρουση με την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας, παραβιάζοντας ευθέως διατάξεις βασικών Νόμων (Ε.Λ.Π., Κ.Φ.Ε., Φ.Π.Α. κ.α.).

Ταυτόχρονα, η αδιανόητη πληθώρα δηλωτικών υποχρεώσεων, αποτελεί αποκλειστικά και μόνο μία μηχανή παραγωγής προστίμων, αλλά και τροχοπέδη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, και όχι ένα ουσιαστικό μέσο πάταξης της φοροδιαφυγής.

Αποκορύφωμα όλων η συνεχής απειλή εξοντωτικών προστίμων για τυπικές και ανούσιες παραλείψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι υπό την ευθύνη ή τον έλεγχο των επιχειρήσεων ή/και των λογιστών.

Συμπαραστεκόμαστε και συντονίζουμε τις ενέργειες μας με την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και λοιπών μαχητικών συλλόγων και ενώσεων του κλάδου αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Απλοποίηση myDATA – αποστολή ΜΟΝΟ των εσόδων – ΚΑΜΙΑ επιβολή προστίμων.

- Τα τηρούμενα βιβλία/στοιχεία να είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας.

- Ανάκληση των ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ εντολών ελέγχου για αποκλίσεις myDATA – Οι αποκλίσεις/ασυμφωνίες αυτού του εκτρώματος είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΕΣ και ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ.

- Ανάκληση της Α. 1020/2024 – ΤΕΛΟΣ στους σχεδιασμούς για «κλείδωμα» οποιασδήποτε δήλωσης.

- Δραστική ΜΕΙΩΣΗ των αυτοτελών προστίμων και του τιμωρητικού χαρακτήρα αυτών.

- ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Ν. 4557/2018 – ΚΑΜΙΑ κύρωση σε Λογιστές/Φοροτεχνικούς βάσει των μέτρων δέουσας επιμέλειας.

- Κατοχύρωση και νομοθέτηση της ασθένειας βάσει των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ – Τροποποίηση των ΕΛΛΙΠΩΝ, ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΩΝ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ προϋποθέσεων που ορίζει ο Ν. 5042/2023.

Επιπλέον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:

- Υλοποίηση του θεσμικού ρόλου του Ο.Ε.Ε. στην προάσπιση των συμφερόντων και τη διαφύλαξη του επαγγελματικού κύρους και της αξιοπρέπειας του κλάδου.

- Άρση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στο ύψος των περιστάσεων και ανταπόκριση της δράσης της στις σύγχρονες και ουσιαστικές ανάγκες των συναδέλφων.

- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε. ΠΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ/ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης