Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 1.722 δισ. οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις νομικών προσώπων του δημοσίου

24 Νοέμβριος 2010
Στα 1.722 δισ. οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις νομικών προσώπων του δημοσίου

Στα 1,722 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις νομικών προσώπων του δημοσίου προς τρίτους φορείς του ιδιωτικού τομέα, έναντι 2,225 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων προς τρίτους που ανέρχεται σε 5,3 δισ. ευρώ και το οποίο έχει ρυθμιστεί. Αν προστεθούν και τα χρέη των νοσοκομείων το ποσό των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των νομικών προσώπου του δημοσίου ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 7,062 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σχετικό πίνακα με τις υποχρεώσεις των νομικών προσώπων του δημοσίου προς τρίτους τα οποία πάντως όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχουν συνεκτιμηθεί στις προβλέψεις για το έλλειμμα έως το τέλος του έτους

Η δημοσίευση των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών γίνεται, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συνεχούς παρακολούθησης των δημοσιονομικών δεδομένων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στις 30.9.2010 οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης όφειλαν σε τρίτους φορείς (εκτός γενικής κυβέρνησης) 306,405 εκατ. ευρώ. Οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης όφειλαν 116,180 εκατ. ευρώ ενώ τα λοιπά νομικά πρόσωπα του δημοσίου όφειλαν 341,554 εκατ. ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης