Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε έναν οργανισμό οι αστικές συγκοινωνίες.

24 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
  • Η λύση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το έλλειμμα στον τομέα αυτόν κάθε χρόνο ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να έχει μηδενιστεί έως το τέλος του 2011.
Σε έναν οργανισμό οι αστικές συγκοινωνίες.

Η λύση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το έλλειμμα στον τομέα αυτόν κάθε χρόνο ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να έχει μηδενιστεί έως το τέλος του 2011.

Στη λύση της δημιουργίας ενός οργανισμού που θα εκμεταλλεύεται τις αστικές συγκοινωνίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, η λύση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το έλλειμμα στον τομέα αυτόν κάθε χρόνο ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να έχει μηδενιστεί έως το τέλος του 2011.

Σε αυτό το πλαίσιο προαναγγέλλεται και αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων από 30 έως 50%.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στις αστικές συγκοινωνίες σήμερα εργάζονται 11.500 εργαζόμενοι, από τους οποίους το 80% είναι παραγωγικό δυναμικό, δηλαδή οδηγοί και τεχνικοί.

Εκτίμησε ότι 800 έως 1.000 άτομα θα μεταταχθούν από τη διοίκηση σε άλλες υπηρεσίες. Επίσης, κατά τον κ. Τσιόκα, οι τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων είναι μια κοινωνική κατάκτηση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δευτερεύουσες απολαβές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% των τακτικών αποδοχών.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης