Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατάργηση δύο εταιριών του Δημοσίου αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή

23 Νοέμβριος 2010
  • THN κατάργηση των εταιριών του Δημοσίου ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. και ΟΠΕΠ Α.Ε. και την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που συνεδρίασε χθες. Eνέκρινε επίσης την επιτάχυνση της αναδιοργάνωσης των υπουργείων και των υπηρεσιών τους στην κατεύθυνση της μείωσης του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων υπηρεσιών.
Κατάργηση δύο εταιριών του Δημοσίου αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή             

 THN κατάργηση των εταιριών του Δημοσίου ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. και ΟΠΕΠ Α.Ε. και την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που συνεδρίασε χθες. Eνέκρινε επίσης την επιτάχυνση της αναδιοργάνωσης των υπουργείων και των υπηρεσιών τους στην κατεύθυνση της μείωσης του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων υπηρεσιών.

Η εταιρία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε., συστάθηκε το 2009 και –σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση– χρησίμευσε ως όχημα για ευρείας έκτασης σπατάλη αλλά και πληθώρα παράνομων προσλήψεων (τον Αύγουστο του 2009 συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ υπό καθεστώς αδιαφάνειας). Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται σε 20, περίπου, ευρώ, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 450.000 ευρώ. Η εταιρία ΟΠΕΠ Α.Ε., σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, προσέλαβε μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2009, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000 ευρώ τον μήνα Σεπτέμβριο. Κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000-5.000 ευρώ μηνιαίως.

Oσον αφορά τον στόχο ελαχιστοποίησης του κράτους, η διυπουργική αποφάσισε: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου (μετά την ολοκλήρωση του Ενιαίου Μητρώου Φορέων) και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοποίηση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Για τον συντονισμό των επιμέρους δράσεων συγκροτείται Ομάδα Δράσης με τη συμμετοχή των Γραφείων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του ΥΠΕΣ, του υπ. Οικονομικών, του υπ. Επικρατείας και του Γραφείου του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Πηγή: Express.gr
 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης