Τρεις αλλαγές στον νόμο για την προσφυγή στη διαιτησία

Εργατικά - Ασφαλιστικά

19 Νοέμβριος 2010
ΜΕ ΤΡΕΙΣ αλλαγές σε σχέση με τα ισχύοντα και αφού υιοθετήθηκε από την τρόικα, εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για το νέο τοπίο στη διαιτησία (ΟΜΕΔ). Οι τρεις αλλαγές είναι οι εξής: Taxheaven.gr

Τρεις αλλαγές στον νόμο για την προσφυγή στη διαιτησία
   
ΜΕ ΤΡΕΙΣ αλλαγές σε σχέση με τα ισχύοντα και αφού υιοθετήθηκε από την τρόικα, εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για το νέο τοπίο στη διαιτησία (ΟΜΕΔ). Οι τρεις αλλαγές είναι οι εξής:

1 Θα παρέχεται και στον εργοδότη η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία.
2 Ορίζεται νέος τρόπος επιλογής μεσολαβητών και διαιτητών.
3 Παρέχεται η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη (μάλιστα, προβλέπεται ταχεία εκδίκαση των σχετικών αγωγών).

Το σχέδιο νόμου για τη διαιτησία παρουσιάστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη και από σήμερα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Προηγήθηκε διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. Σημειώνεται πως η προσφυγή στον ΟΜΕΔ γίνεται όταν οι εργοδότες και τα συνδικάτα δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων. Θέμα αλλαγής της διαδικασίας προσφυγής έχει τεθεί με το Μνημόνιο, ενώ στο παρελθόν είχαν κατατεθεί ανάλογα αιτήματα από την εργοδοτική πλευρά. Στο σχέδιο προβλέπεται ότι τον ορισμό μεσολαβητή μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε από τα ενδιαφερόμενα μέρη, ως ίσχυε, διευκρινίζονται οι χρονικές προθεσμίες μεσολάβησης και εμπλουτίζεται το έργο του μεσολαβητή, με ρητή αναφορά στην ανάγκη εξέτασης της οικονομικής κατάστασης και της εξέλιξης της ανταγωνιστικότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, στην οποία αναφέρεται η συλλογική διαφορά.

Στη συλλογική διαφορά άλλωστε συμπεριλαμβάνονται η εκτίμηση της ποιότητας των εργασιακών σχέσεων και όρων εργασίας, καθώς και η εξέλιξη της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων σε σχέση με το κόστος των συντελεστών παραγωγής.

Πηγή Τα Νέα