Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γιώργος Παπακωνσταντίνου - Αναστέλλεται για 2 χρόνια το πόθεν έσχες στην πρώτη κατοικία - Εκτός Δημοσίου 10.000 συμβασιούχοι

19 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
  • «Είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός και ξεκινάει λόγω της αναθεώρησης της Eurostat από δυσκολότερη αφετηρία» ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του προϋπολογισμού.
«Το 2008, όταν τα στελέχη της ΝΔ υπολόγιζαν το έλλειμμα του 2009, έκαναν λάθος 31,5 δισ. ευρώ! Πρόκειται για πρωτοφανή εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών» σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στους προκατόχους του, τους κυρίους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου. «Εφέτος το έλλειμμα θα κλείσει λίγο κάτω από τα 22 δισ. ευρώ. Η δημοσιονομική προσαρμογή το 2010 είναι μεγαλύτερη από αυτή που μας είχαν ζητήσει να κάνουμε. Τέτοια μείωση ελλείματος κατά 6%, αντί για 5,5% που μας ζήτησαν, δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας ούτε στην ευρωζώνη. Πήγαμε καλύτερα με τις πολτικές της κυβέρνησης και την υπομονή του ελληνικού λαού» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η προσαρμογή το 2011 θα φτάσει τα 5 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Στη σημερινή του ομιλία ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για δυο χρόνια το πόθεν έσχες στην πρώτη κατοικία και ότι η αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% θα αφορά ορισμένες κατηγορίες προϊόντων.

Επίσης αποφασίστηκε η μείωση του ΦΠΑ από το 6,5% στο 5,5% στα φάρμακα και η μείωση από το 11% στο 6,5% για τα ξενοδοχεία, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι αλλαγές στο ΦΠΑ τίθενται σε ισχύ από τις αρχές του 2011.
 
Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2011 και θα συνδυαστεί με την καταβολή επιδόματος θέρμανσης το οποίο θα δοθεί και φέτος.

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε: «Δεν θα ανανεωθούν 10.000 συμβάσεις στο σύνολο του Δημοσίου» ενώ για τις ΔΕΚΟ είπε: «θα υπάρξει μείωση του μισθολογικού κόστους, δεν ξεκινάμε με τη λογική των απολύσεων».


Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης