Αποτελέσματα live αναζήτησης

Β. Κωστόπουλος: «Επιβεβλημένη η ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στην εκλογική διαδικασία!»

Β. Κωστόπουλος: «Επιβεβλημένη η ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στην εκλογική διαδικασία!»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Επιστολή του Βασιλείου Δ. Κωστόπουλου, τέως Προέδρου Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.

ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ


Συνάδελφοι πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Επίσης πολλά είναι και τα παράπονά μας από τους χειρισμούς του επιστημονικού μας φορέα (Ο.Ε.Ε.) όσον αφορά την επίλυσή τους.

Προσπαθώντας να βρούμε τρόπο επίλυσης των προβλημάτων μέσω των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, διαπιστώνει κάνεις ότι με τον τρόπον αυτόν δυστυχώς η λύση είναι ανέφικτη. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι δεν συμμετέχουν ενεργά σε αυτές ούτε το 20% των συναδέλφων.

Συνάδελφοι, πρέπει να βρούμε τρόπο για να αποκτήσει το επάγγελμα μας την αξιοπρέπεια που του αξίζει. Είναι χρήσιμο στο σημείο αυτό να ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στους άλλους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς). Οι δικηγορικοί και ιατρικοί σύλλογοι (που τους επικροτούμε για τη δύναμη τους) είναι Ν.Π.Δ.Δ. Ο δικηγορικός σύλλογος ιδρύθηκε με νόμο που ψηφίστηκε το έτος 1952 όταν το 43% περίπου των βουλευτών ήταν δικηγόροι και το 13% περίπου ήταν γιατροί. Μετά από λίγα χρόνια ψηφίστηκε νόμος και για την ίδρυση του ιατρικού συλλόγου. Στον κλάδο των μηχανικών (που επίσης θαυμάζουμε τη δυναμική του), επιτυγχάνεται το ίδιο επαγγελματικό αποτέλεσμα  με το τεχνικό επιμελητήριο από τη στιγμή που τη διοίκηση του ανέλαβαν οι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Συνάδελφοι, υπάρχει τρόπος να προσδώσουμε στο επάγγελμά μας την αξιοπρέπεια που του αξίζει.
 
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 20203 γίνονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης στο Ο.Ε.Ε. Είναι η κορυφαία στιγμή εκλογής των οργάνων τα οποία θα διαμορφώσουν την πορεία του Ο.Ε.Ε. τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι η στιγμή που οι Οικονομολόγοι-Λογιστές, έχουμε τη δυνατότητα να εκλέξουμε τη διοίκηση που θα ανατρέψει τα έως τώρα κακώς γενόμενα στον κλάδο μας, η οποία θα προασπίσει ουσιαστικά το επάγγελμα μας.

Οι Οικονομολόγοι - Λογιστές είμαστε η πλειοψηφία των μελών του Ο.Ε.Ε. με δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Έχουμε δηλαδή, τη δύναμη να αλλάξουμε την πορεία και να αναβαθμίσουμε το θεσμικό μας φορέα.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το ποσοστό αποχής αγγίζει το 50% των μελών, που κάθε φορά είχαν δικαίωμα ψήφου. Οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην αποχή αυτή και να καταφέρουμε επιτέλους τη δυναμική εκπροσώπηση μας στη διοίκηση του Ο.Ε.Ε.

Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στην εκλογική διαδικασία!

Να ψηφίσουμε συναδέλφους που δεν ανήκουν σε καμία παράταξη με κομματική υποστήριξη.

Να εκλέξουμε διοίκηση αντάξια της αξιοπρέπειας που αξίζει το επάγγελμά μας.

Θεσσαλονίκη, 6 Δεκεμβρίου 2023


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης