Αποτελέσματα live αναζήτησης

(Π.Ο.Λ.) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛ 1157/28.12.2005 του ΥΠΟΙΚΟ για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛ 1157/28.12.2005 του ΥΠΟΙΚΟ για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081 - ΦΑΞ 38 01 227 - ΑΘΗΝΑ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2006

Προς τους:

1. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα

2. Διεύθυνση Γενικής Φορολογίας

3. Διεύθυνση Κ.Β.Σ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛ 1157/28.12.2005 του ΥΠΟΙΚΟ

για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στο και πέντε συντάχθηκε και εκδόθηκε η απόφαση για τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνεται από την πρώτη ανάγνωση του περιεχομένου της παραπάνω απόφασης, που επιβάλλει την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων από όλους χωρίς εξαίρεση τους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις και χωρίς περιορισμό ή κατώτατο όριο στο ποσό της συναλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές μέχρι και ένα (1) λεπτό θα πρέπει να υποβάλλονται.

Εκτός των παραπάνω θεσπίζονται και νέες υποχρεώσεις, οι οποίες ήδη υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω άλλων δηλώσεων.

Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία και οι συντάκτες της απόφασης, δεν μπήκαν στο κόπο να εξετάσουν πως πρακτικά θα εφαρμοστεί μια απόφαση στο «και πέντε», αφού ήδη άρχισαν οι λογιστικές καταχωρήσεις του 2006 και δεν έχει γίνει η απαραίτητη προσαρμογή των λογιστικών προγραμμάτων. Όπως επίσης είναι φανερό, ότι δεν εξέτασαν τον όγκο των πρόσθετων εργασιών στα λογιστήρια και το κόστος επιβάρυνσης κυρίως των μικροεπιτηδευματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αναφορά και οι επισημάνσεις για δήθεν αναβάθμιση του φορολογικού συστήματος, είναι το άλλοθι για την ενίσχυση του αντικοινωνικού χαρακτήρα και η σταθεροποίηση και θωράκιση της μονόπλευρης κατεύθυνσής του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικροεπιτηδευματίες, οι οποίοι μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, είναι αυτοί που σηκώνουν τον κύριο όγκο των φορολογικών βαρών.

Η Π.Ο.Λ. μακριά από συντεχνιακά συμφέροντα, σταθερά υποστηρίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, στην κατεύθυνση όμως της σύλληψης της πραγματικής φορολογητέας ύλης και της συμβολής του καθένα στα φορολογικά βάρη, σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Τέλος, η Π.Ο.Λ. έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπέζα, για να θέσει και τα νέα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή της ΠΟΛ 1157/2005.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης