Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΓΣΕΒΕΕ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου

ΓΣΕΒΕΕ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


ΓΣΕΒΕΕ
Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας


Αριστοτέλους 46, 10433 Αθήνα
τηλ.: 210 3816600
φαξ: 210 3820735
email: in[email protected]
gsevee.gr

ΑΠ.: 53192

Προς
- Τοπικές και Κλαδικές Ομοσπονδίες της ΓΣΕΒΕΕ
(Με την παράκληση να ενημερώσετε τα Μέλη σας)
- Μέλη Δ.Σ. ΓΣΕΒΕΕ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 έξω από την Βουλή στην Πλ. Συντάγματος κατά της ψήφισης του Φορολογικού Νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών που περιλαμβάνει και την τεκμαρτή φορολόγηση των Ελευθέρων Επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ψήφιση το Νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», στο οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Δηλαδή, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικής κοινότητας το Υπουργείο Οικονομικών δεν απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις και οι όποιες βελτιώσεις δεν αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει η οριζόντια φορολόγηση που επιχειρεί να εισάγει η Κυβέρνηση έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτηθεί είναι καταφανώς άδικη. Όπως άδικος είναι και ο συλλήβδην χαρακτηρισμός των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ως φοροφυγάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023.

Η συμμετοχή και η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι κρίσιμης σημασίας, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι οι Επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι μετά από 15 χρόνια αλλεπάλληλων κρίσεων και υπερφορολόγησης, δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν νέες επιβαρύνσεις που βασίζονται σε μια καθαρά εισπρακτική λογική που τελικά αποσκοπεί στην εξόντωση τους.

Στην Αττική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή και των όμορων Ομοσπονδιών θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Συντάγματος μπροστά από την Βουλή και ώρα 13:00.

Καλούμε όλες τις Τοπικές Ομοσπονδίες να ενημερώσουν τα Μέλη τους και σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς φορείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 και να οργανώσουν τοπικές συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας ή όποιες μορφές κινητοποίησης έχουν αποφασίσει, ώστε να επιτύχουν μέγιστη μαζικότητα προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την εφαρμογή αυτού του Νομοσχεδίου.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους για τις τελευταίες εξελίξεις και την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Επιπλέον σε συνεργασία με άλλους φορείς να ενημερώσουν σχετικά τους τοπικούς Βουλευτές.

Υπογράφουμε το Ψήφισμα κατά των νέων φορολογικών μέτρων στο link:

https://secure.avaaz.org/communitypetitions/el/gsebee upographoume kata ton neon phorolog ikon metron/?eYjDJtb&utmsource=sharetools&utmmedium=email&utmcampaign=petition-1716819-upographoume kata ton neon phorologikon metron&utm term=YjDJtb%2Bel

Σας ενημερώνουμε ότι:

- Για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα γίνει αφισοκόλληση-κάλεσμα από την ΓΣΕΒΕΕ.

- Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας συνημμένα σας αποστέλλουμε την αφίσα προς διαμόρφωση (πρέπει να συμπληρώσετε ώρα και τόπο συγκέντρωσης), εκτύπωση και διανομή με ευθύνη των Τοπικών Ομοσπονδιών.Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΓΙΑΜΗΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης