Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 1.275,13 μονάδες με άνοδο 0,31% ο Γενικός Δείκτης

30 Νοέμβριου 2023 Σχόλια
Στις 1.275,13 μονάδες με άνοδο 0,31% ο Γενικός Δείκτης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ελληνικό Χρηματιστήριο: Το rebalancing εκτίναξε τις συναλλαγές στα 258 εκατ. ευρώ - Μηνιαία άνοδος 6,6% τον Νοέμβριο


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Στα καθ' ημάς, η FITCH αναμένεται να ανακοινώσει αύριο μία καλή αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία, η οποία ουσιαστικά θα δώσει επενδυτική βαθμίδα. Μία κίνηση που φαίνεται ότι είναι μάλλον προεξοφλημένη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε καθ' όλο το διάστημα της συνεδρίασης λίγο πάνω από το χθεσινό κλείσιμο με μεικτές τάσεις ανάμεσα στις δεικτοβαρείς μετοχές και με πολύ χαμηλές καθαρές συναλλαγές, εν αναμονή του rebalancing στους δείκτες, ο οποίος και εκτίναξε τις συναλλαγές στα 258 εκατ. ευρώ.  

Στο τέλος της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στις 1275,13 μονάδες με άνοδο 0,31%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 258 εκατ. ευρώ (λόγω rebalancing) και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 54 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large Cap) αυξήθηκε κατά 0,54% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,11%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Εμπορίου (2,82%), Τηλεπικοινωνιών (2,19%), Βιομηχανικών (1,45%), Τραπεζών (0,83%) και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Χρηματοοικονομικών (-2,25%), Πετρελαϊκών (-0,74%), Πρώτων Υλών (-0,65%) Ταξιδίου Αναψυχής (-0,4%). Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ETE, Εurobank, Αlpha Bank, OTE, Μotor Oil, Τράπεζα Πειραιώς.  

Η μηνιαία άνοδος (Νοεμβρίου 2023) ήταν 6,6% για το Γενικό Δείκτη

Μεγάλη υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Πιθανή η μείωση επιτοκίων από το 2024


Τα καλά νέα για τη μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, είχαν διαρρεύσει από τις προηγούμενες ημέρες και είχαν δώσει τη σημαντική ανοδική κίνηση στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Τα καλύτερα νέα είναι ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μπορεί να φέρει μείωση επιτοκίων (εάν συνεχιστεί) από το νέο έτος στην Ευρωζώνη, για να τονωθεί η ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που χρειάζονται μείωση επιτοκίων είναι η Γερμανία και η Γαλλία. Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,28% (λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος), ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,54% και ο ιταλικός MIB κατά 0,36%.

Στην Αμερική, οι χρηματιστηριακές συνεδριάσεις ξεκίνησαν με μεικτές τάσεις. Ο Dow Jones κατά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, αυξάνεται κατά 0,72%, ο S&P 500 υποχωρεί οριακά και ο Nasdaq κατά (-0,43%).  Γενικότερα, τα επίπεδα τιμών στα ξένα χρηματιστήρια (Ευρώπης και Αμερικής) δείχνουν ότι θα κάνουμε 'καλά Χριστούγεννα'.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης