Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μυστική οικονομική αστυνομία συγκροτεί η Κυβέρνηση

12 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
  • Νέες μεθόδους εντοπισμού και σύλληψης της φοροδιαφυγής εξετάζει η Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, εξετάσθηκε το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της εκδίκασης φορολογικών υποθέσεων, αλλά και το θέμα της συγκρότησης της οικονομικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην σύσταση από το 2011 μιας νέας υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που έχει τα χαρακτηριστικά «μυστικής» οικονομικής αστυνομίας και θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το ΣΔΟΕ. Η συγκεκριμένη οικονομική αστυνομία θα έχει ως στόχο τον εντοπισμό ειδικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής που αφενός έχουν σχέση με τις καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, αφετέρου με το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση σχεδιάζει τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της επιτροπής για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τη στελέχωσή της με εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών προσόντων και την ενίσχυσή της με επαρκή και κατάλληλα τεχνικά μέσα.

Στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που σχεδιάζονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μελετάται και η συγκρότηση ειδικής ομάδας ελεγκτών, η οποία θα ελέγχει όσους διάγουν βίο πλουσιοπάροχο αν και στην Εφορία εμφανίζονται «φτωχοί».

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση και αναβάθμιση του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων με στόχο τον αυστηρό έλεγχο των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης