Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διορθώσεις για 185000 εκκαθαριστικά της περαίωσης

12 Νοέμβριου 2010
  • NEA προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία.
Διορθώσεις για 185.000 εκκαθαριστικά της περαίωσης            

 
 NEA προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία.
 

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση των σημειωμάτων γίνεται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να υπάρχει σύνδεση με την –κατά περίπτωση– εφορία και ως εκ τούτου το σύστημα δεν είναι πάντα ενημερωμένο για τη φορολογική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί και η έκδοση 700.000 - 770.000 σημειωμάτων που αφορούν την περαίωση επιτηδευματιών, καθώς το Yπουργείο Oικονομικών ζήτησε να επανελεγχθούν ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη που θα οδηγήσουν σε ταλαιπωρία τους φορολογουμένους.

Το πρώτο πρόβλημα αφορά το ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ για τη διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά, το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμη στις εφορίες. Η σχετική ηλεκτρονική πύλη επρόκειτο να ανοίξει από την Τετάρτη και από το ΚΕΠΥΟ δηλώνουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ανοίξει τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί η καταληκτική προθεσμία της επόμενης εβδομάδας και στο Yπουργείο Οικονομικών σκέφτονται σοβαρά να δώσουν παράταση για τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα.

Ανάλογες προθέσεις υπάρχουν και για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η σχετική ρύθμιση είναι ελαστική και επιτρέπει υπαγωγή ακόμα και μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, που ήταν η 29η Οκτωβρίου. Ωστόσο, αυτό που ζητούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του εμπορίου είναι να μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου, χωρίς όμως να καταβάλουν τις σχετικές προσαυξήσεις, όπως ορίζει η διάταξη νόμου.

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης