Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύσταση ειδικών ομάδων κρούσης από το ΥΠΟΙΚ για την πάταξης της φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης.

10 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
Σύσταση ειδικών ομάδων κρούσης από το ΥΠΟΙΚ για την είσπραξη των φόρων και των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Στη σύσταση "ομάδων κρούσης" για την είσπραξη των φόρων, κυρίως των παρακρατούμενων ΦΠΑ , αλλά και των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους οφειλέτες που δεν υπήχθησαν στην πρόσφατη ευνοϊκή ρύθμιση, καθώς επίσης και για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων στις χίλιες μεγαλύτερες επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία προχωρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το έργο των πέντε εξειδικευμένων ομάδων θα είναι :

    *      Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και εφαρμογή προτάσεων για την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης (Ν. 3842/2010).
    *      Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση της εφαρμογής προτάσεων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
    *      Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση της εφαρμογής προτάσεων για τη διασφάλιση της πλήρους φορολογικής συμμόρφωσης των μεγάλων φορολογουμένων (οι χίλιες μεγαλύτερες επιχειρήσεις).
    *      Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση της εφαρμογής προτάσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής από τους υψηλού πλούτου φορολογουμένους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και υψηλές δαπάνες διαβίωσης, κυρίως στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών.
    *      Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση της εφαρμογής προτάσεων για την έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πλήρη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (κυρίως ΦΠΑ & ΦΜΥ).

Η διάρκεια λειτουργίας τους μάλιστα θα είναι 18 μήνες προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Με την υπ' αριθμ. Δ6Α 1141555 ΕΞ 2010/26.10.2010 απόφαση του υπουργού Οικονομικών ορίζονται τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Υποστήριξης Διοίκησης Εργου και των πέντε Ειδικών Ομάδων Εργασίας (έκτακτη δομή Διοίκησης Εργου) στο υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση του σχεδίου πάταξης της φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης