Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χ. Θεοχάρης - Απαντήσεις για τα mydata και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

10 Νοέμβριου 2023 Σχόλια
Χ. Θεοχάρης - Απαντήσεις για τα mydata και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Διάλογοι με πρόσωπα» ήταν καλεσμένος ο Υφυπουργός Οικονομικών Χ.Θεοχάρης ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα όσον αφορά στην πλατφόρμα myDATA, αλλά και στη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου. Τη συζήτηση συντόνιζε ο συνάδερφος Γ. Χριστόπουλος, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Κουλογιάννης και ο Κωνσταντίνος Γραβιάς, κι όλοι έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός σε ό,τι αφορά στα myDATA απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν: στο «κλείδωμα» των δηλώσεων Φ.Π.Α, στην ενδεχόμενη απλοποίηση της πλατφόρμας, στο φόρτο εργασίας των λογιστών και στην επιβάρυνση όλων των μερών με τις ψηφιακές αλλαγές που επίκεινται το επόμενο χρονικό διάστημα, στα ενδεχόμενα οφέλη από την εφαρμογή των myDATA καθώς και στην αγωνία του κλάδου για την ενδεχόμενη κατάργηση των απλογραφικών βιβλίων.  

Για τη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο του νομοσχεδίου, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη φοροδιαφυγή. 

Λόγω φόρτου εργασίας του Υφυπουργού, η συνέντευξη σε ό,τι αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί σε επόμενο χρονικό διάστημα, αφού θα συμμετέχει εκ νέου στο πάνελ της εκπομπής «Διάλογοι με πρόσωπα».

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης