Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλαλούµ µε την περαίωση - Πρεµιέρα χθες µε ουρές στις εφορίες για τα λάθη

2 Νοέμβριος 2010
  
Αλαλούµ στις εφορίες, ουρές, ταλαιπωρία και σύγχυση στην πρεµιέρα της περαίωσης, µε τους φορολογούµενους να συρρέουν µαζικά για να διαµαρτυρηθούν και να διορθώσουν λάθη στα εκκαθαριστικά τους.

Το υπουργείο Οικονοµικών έραψε κοστούµι έξτρα φόρων ακόµα και για µισθωτούς, συνταξιούχους και µακαρίτες. Οµως όσο κι αν προσδοκούσαν λύση στα προβλήµατα και τις ενστάσεις τους οι θιγόµενοι, άκρη δεν βρήκαν.

Οι εφορίες, αν και κρατούσαν τα στοιχεία των φορολογουµένων, δήλωναν αδυναµία διόρθωσης των λαθών µέχρι νεωτέρας. Και αυτό γιατί ναι µεν το υπουργείο Οικονοµικών από χθες παρέπεµπε τους φορολογουµένους για διορθώσεις στις εφορίες, όµως δεν είχε φροντίσει νωρίτερα να στείλει το απαραίτητο λογισµικό διορθώσεων. «Θα σταλεί έως το τέλος της εβδοµάδας», απαντούσαν αρµοδίως από το υπουργείο.

Παράλληλα, σε πολλές εφορίες δεν έχουν ακόµα συγκροτηθεί τα ειδικά συνεργεία διόρθωσης λαθών και τηλεφωνικών κλήσεων σε φορολογουµένους εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις, καθώς δεν έχουν πραγµατοποιηθεί οι προβλεπόµενες µετατάξεις 220 υπαλλήλων από τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα.

Τα προβλήµατα αναµένεται να πολλαπλασιαστούν τις επόµενες ηµέρες, όσο θα προχωρεί η αποστολή 1,4 εκατ. εκκαθαριστικών σηµειωµάτων ναρκοθετώντας τον στόχο είσπραξης 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Πηγή Τα Νέα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης