Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με προβλήματα ξεκίνησε η ρύθμιση για την περαίωση ανέλεγκτων χρήσεων

1 Νοέμβριου 2010

Στις τράπεζες θα προσέρχονται από σήμερα οι φορολογούμενοι που υπάχθηκαν στη ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων της δεκαετίας 2000 -2009, προκειμένου να καταβάλουν την αρχική δόση ή να εξοφλήσουν με έκπτωση 10% το σύνολο του φόρου που τους έχει βεβαιωθεί. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη περίπου 700 εκατ. ευρώ στο προσεχές δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου ή συνολικά 1,3 δισ. ευρώ.

Η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα 500. 000 εκκαθαριστικά σηµειώµατα, µε τα οποία καλούσε ισάριθµους φορολογουµένους να προσέλθουν από σήµερα στα γκισέ των τραπεζών για να καταβάλουν ως προκαταβολή το 20% του έξτρα φόρου που προσδιορίζεται στο σηµείωµα προκειµένου να κλείσουν τις εκκρεµείς φορολογικές υποθέσεις τους για την περίοδο 2000-2009.

Ωστόσο, εκκαθαριστικά έλαβαν και φορολογούμενοι που κανονικά δεν έπρεπε να υπαχθούν . Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ηλικιωµένης κυρίας, ο σύζυγος της οποίας έχει αποβιώσει από το 2005 και ήταν άνεργος από το 1987, αλλά και φορολογούµενου µε ανενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών που καλείται να καταβάλει 5.600 ευρώ για να κλείσει τις χρήσεις 2001-2009. Και αυτό γιατί η Εφορία τού καταλογίζει ελάχιστο φόρο περαίωσης 500 ευρώ ανά έτος ακόµη και για τις χρήσεις (από το 2003 έως το 2009) για τις οποίες δήλωνε µηδενικό εισόδηµα.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης