Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απρόβλεπτο το βάθος της ύφεσης για το 2011

29 Οκτώβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Απρόβλεπτο το βάθος της ύφεσης για το 2011             

ΣTO 2,5%-3% θα διαμορφωθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2011, εκτίμησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την Κύπρο. Η επίδραση της δημοσιονομικής προσαρμογής στην οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια και πιθανότατα η ύφεση το 2011 να είναι εντονότερη από την πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για μείωση του ΑΕΠ κατά 2,6%.

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα, μετά την αναθεώρηση που δρομολογεί αυτήν την περίοδο η Eurostat, θα διαμορφωθεί στο 15% του ΑΕΠ, έναντι 13,6% που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως η Ελλάδα δεν επιδιώκει την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό. Η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στην εκπλήρωση των όρων που απορρέουν από το χρηματοδοτικό «πακέτο» των 110 δισ. ευρώ και το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και η επάνοδος στις αγορές, είπε ο υπουργός.


Πηγή: Express.gr
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης