Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρηματικά πάρκα

25 Οκτώβριου 2010
Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρηματικά πάρκα              

IΣXYPA φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα, αλλά και χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου προβλέπει νομοσχέδιο του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία οργανωμένων επιχειρηματικών πάρκων από ιδιώτες επενδυτές και την εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε αυτά, ανεξαρτήτως του είδους της δραστηριότητάς τους. Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει είναι η δυνατότητα που παρέχεται στην εταιρία ανάπτυξης του πάρκου να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του 20% της συνολικής έκτασης, εφόσον έχει διασφαλίσει το υπόλοιπο 80%. Προβλέπει ποσοστό κάλυψης εντός του πάρκου μέχρι 70% και συντελεστή δόμησης έως 1,6, καθώς και αντικίνητρα για την εκτός σχεδίου δόμηση επιχειρήσεων. Απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης εντός οργανωμένων χώρων, με απαλλαγή από την υποχρέωση προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης ή από την υποχρέωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Προβλέπει τη χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο της ίδρυσης νέων επιχειρηματικών πάρκων και της αναβάθμισης των υποδομών υφιστάμενων, ενώ υιοθετεί φοροαπαλλαγές για τη δημιουργία τους και για τη μετεγκατάσταση σε αυτά.

 Πηγή: Express.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης