Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δελτίου τύπου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την «κάρτα του πολίτη»

22 Οκτώβριου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή δημοσιεύματα για τη θέση της Αρχής, ως προς την «κάρτα του πολίτη» που θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα και την «κάρτα συναλλαγών» για φορολογική χρήση, παρέχονται οι εξής διευκρινίσεις :

Η Αρχή δεν έχει λάβει αρμοδίως γνώση για τις σχεδιαζόμενες εφαρμογές.
Στη χθεσινή ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τέθηκε ερώτημα μόνο για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των πολιτών με την «κάρτα συναλλαγών», ως προς τη νομιμότητα της οποίας ο Πρόεδρος της Αρχής διατύπωσε επιφυλάξεις.  Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Αρχή δεν μπορεί να τοποθετηθεί με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά θα αναμένει την ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 στοιχ. θ’ του ν.2472/97, η Αρχή είναι αρμόδια να γνωμοδοτεί για κάθε ρύθμιση που αφορά την επεξεργασία και προστασία προσωπικών δεδομένων.  Είναι αυτονόητο ότι για την ορθή και την επωφελή για την Πολιτεία άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, πρέπει να ζητείται εγκαίρως η γνώμη της Αρχής.

Τμήμα ΕπικοινωνίαςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης