Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δ. Σπινέλλης: Στο στόχαστρο οι καταθέτες εξωτερικού

20 Οκτώβριος 2010
Δ. Σπινέλλης: Στο στόχαστρο οι καταθέτες εξωτερικού              
 
 Σε στενό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών τους καταθέτες εξωτερικού και προαναγγέλλει νέες διασταυρώσεις για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης και από τόκους που λαμβάνουν και δεν τους δηλώνουν.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του πλούσια στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τα οποία επεξεργάζεται προκειμένου να εντοπίσει ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

    «Διαθέτουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές από καταθέσεις του εξωτερικού. Είμαστε στο στάδιο που ομογενοποιούμε τα στοιχεία. Στην συνέχεια θα τα ταυτίσουμε με το μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και θα τα διασταυρώσουμε με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων», δήλωσε ο κ. Σπινέλλης.

    Σύμφωνα με το ίδιο, τα στοιχεία των καταθέσεων που δεν θα ταυτίζονται με τις δηλώσεις θα αποστέλλονται για περαιτέρω έρευνα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στα ελεγκτικά κέντρα. Επιβεβαίωσε ότι εκκρεμεί από την Αρχήν προστασίας προσωπικών δεδομένων για τον τρόπο που θα δημοσιοποιούνται οι φορολογικές δηλώσεις ώστε στο πλαίσιο της διαφάνειας να γνωρίζουν οι πολίτες αν δηλώνουν όσα κερδίζουν όσοι ζουν πλουσιοπάροχα.

    Για την ηλεκτρονική κάρτα που θα αντικαταστήσει σταδιακά τις αποδείξεις, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ τόνισε πως θα χρησιμοποιείται προαιρετικά από τους φορολογουμένους στις συναλλαγές τους για την καταγραφή της αξίας των δαπανών που κτίζουν το αφορολόγητο. Δεν πρόκειται δηλαδή για πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, απλά θα καταγράφεται η δαπάνη για να ενημερώνεται ηλεκτρονικά και η ΓΓΠΣ. Ο ίδιος είπε πως ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει περιγραφή του συστήματος στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την οποία αναμένει και τη σχετική έγκριση.

    Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη περαίωση, είπε πως η αποστολή των ειδικών σημειωμάτων θα ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας. Τόνισε δε πως καθημερινά θα αποστέλλονται από την ΓΓΠΣ 100.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 10 -13 ημερών.
 
Πηγή: Express.gr 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης