Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α. Γεωργιάδης: «Σε ένα χρόνο η ψηφιακή κάρτα θα υπάρχει σε όλη την αγορά εργασίας»

Α. Γεωργιάδης: «Σε ένα χρόνο η ψηφιακή κάρτα θα υπάρχει σε όλη την αγορά εργασίας»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • «Θα προσμετρώνται κανονικά τα ένσημα στον ασφαλιστικό τους χρόνο» για τους εργαζομένους που θα απασχολούνται ταυτόχρονα σε δύο εργοδότες. Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη στην ενημερωτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας λέγοντας ότι «Σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε σε όλη την αγορά εργασίας την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας. Ο πολύς κόσμος δεν έχει αντιληφθεί πόσο μεγάλη επανάσταση θα φέρει στις εργασιακές σχέσεις. Πλέον ο κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται  με το λεπτό της υπερωρίας του. Η «ΕΡΓΑΝΗ» θα μετράει το λεπτό και θα σου βγάζει στο τέλος τι θα πρέπει να πάρει ο εργαζόμενος με ακρίβεια λεπτού του ευρώ».

Όσον αφορά την έκδοση των συντάξεων: «Ο κάθε ένας που θα κάνει αίτημα για τη σύνταξή του, ο ΕΦΚΑ θα του στέλνει ένα email και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που έχει χρεωθεί να του βγάλει τη σύνταξη. Εάν βλέπει ότι καθυστερεί, μπορεί ή ο εισηγητής να του στείλει μήνυμα «παρακαλώ πολύ, επικοινωνήστε μαζί μας γιατί λείπει αυτό το χαρτί» ή ο ασφαλισμένος να του πει «σας παρακαλώ πολύ θέλω να μου εξηγήσετε γιατί δεν έχει βγει ακόμα η σύνταξή μου ενώ έχουν περάσει π.χ. δύο μήνες». Στόχος μας είναι οι συντάξεις να βγαίνουν όλες στον ένα μήνα και οι εκκρεμείς συντάξεις να είναι μηδέν. Τώρα δεν είμαστε στο μηδέν, είμαστε γύρω στις 30.000 εκκρεμείς συντάξεις. Στο τέλος του χρόνου, θέλουμε να έχουμε φτάσει γύρω στις 25.000 και να προχωράμε με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα κάτω. Άρα, για να δώσουμε στον συμπολίτη μας τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στο σύστημα, θα μπορεί να βλέπει τον εισηγητή μέσω της οθόνης. Αυτό βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε από τη ΔΕΘ και μετά».

«Θα προσμετρώνται κανονικά τα ένσημα στον ασφαλιστικό τους χρόνο. Δεν θα παίρνει κάποιος γρηγορότερα σύνταξη, θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη. Θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης, δηλαδή θα παίρνει υψηλότερη σύνταξη» είπε για τους εργαζομένους που θα απασχολούνται ταυτόχρονα σε δύο εργοδότες.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης