Αναβολή πήρε ο Βοσκόπουλος ελέω περαίωσης.

Οικονομικές Ειδήσεις

18 Οκτώβριος 2010
Taxheaven.gr

Αναβολή πήρε ο Βοσκόπουλος ελέω περαίωσης.

Εχει επιτύχει οι φορολογικές και ποινικές υποθέσεις του που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 να μην έχουν εκδικαστεί ακόμη, παρ΄ ότι σε λίγο εκπνέει το 2010

Τα «παράθυρα» που αφήνει η δικονομία, ο φόρτος των δικαστηρίων, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις (σε έμψυχο και άψυχο υλικό) της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και οι ρυθμοί «χελώνας» που επικρατούν εδώ και χρόνια στα δικαστήρια, παρέχουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να τρενάρουν τις εκδικάσεις των υποθέσεων ακόμη και δεκαετίες. Ετσι η καρκινική ανάγνωση για το «νόμιμον» (διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο, έχοντας πάντα το ίδιο ακριβώς νόημα) ισχύει στην προκειμένη περίπτωση και για τις περιπτώσεις των αναβολών, καθώς το νόμιμον της αναβολής διαβάζεται από όποια κατεύθυνση επιθυμεί ο κάθε διάδικος.

Χαρακτηριστική περίπτωση δεν είναι άλλη από αυτήν του τροβαδούρου της αγάπης και του έρωτα κ. Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος με τη βοήθεια του ούριου ανέμου της Δικαιοσύνης και την παράλληλη αδράνεια των δημοσίων υπηρεσιών έχει επιτύχει οι φορολογικές και ποινικές υποθέσεις του που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 να μην έχουν εκδικαστεί ακόμη, παρ΄ ότι σε λίγο εκπνέει το 2010. Ακριβώς την ίδια στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο στερείται έσοδα τουλάχιστον 5,7 εκατ. ευρώ και ο κ. Βοσκόπουλος επιδιώκει την περαίωση των φορολογικών υποθέσεών του. Μάλιστα οι χρονίζουσες αυτές φορολογικές υποθέσεις του κ. Βοσκόπουλου οδήγησαν τη σύζυγό του κυρία Αντζελα Γκερέκου να παραιτηθεί από υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου.

Την περασμένη εβδομάδα επρόκειτο να εκδικαστούν δύο υποθέσεις του κ. Βοσκόπουλου, οι οποίες αφορούσαν την επιβολή των προστίμων και τις υπέρογκες προσαυξήσεις που του επιβλήθηκαν λόγω της φοροδιαφυγής η οποία προερχόταν από τη μη έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών για τις μυθικές αμοιβές που ελάμβανε από νυκτερινά κέντρα της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας, αλλά και από τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλλε. Η μία διάσταση των υποθέσεων αυτών (φορολογική) θα εκδικαζόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η άλλη (ποινική) στο Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η υπόθεση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 27 Οκτωβρίου λόγω κωλύματος του εισηγητή κ. Ι. Γράβαρη. Στο Πρωτοδικείο, από την πλευρά του κ. Βοσκόπουλου, ζητήθηκε η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να υπαχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει μείωση ως και 95% στις προσαυξήσεις για όσους ως τις 29 Οκτωβρίου προβούν σε διακανονισμό με δόσεις για την αποπληρωμή των χρεών τους στην Εφορία. Τελικά το ποινικό σκέλος θα εκδικαστεί στις 2 Φεβρουαρίου 2011.

Πηγή Το Βήμα