Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η πολυνομία παράγει διαφθορά

15 Οκτώβριου 2010
  • «ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, πολυνομία και πολυπλοκότητα θεσμών και διαδικασιών αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε να εργαστεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αποτελεί
Η πολυνομία παράγει διαφθορά             

«ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, πολυνομία και πολυπλοκότητα θεσμών και διαδικασιών αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε να εργαστεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αποτελεί έναν από τους κυριότερους ανασταλτικούς παράγοντες της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μιλώντας στην ειδική συνάντηση εργασίας που οργάνωσε το Yπουργείο Περ. Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, με ιδιοκτήτες και εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εμπόδια που δημιουργούν εμπεδωμένες αντιλήψεις υπηρεσιών, που λειτουργούν ως «κλειστά μαγαζάκια και φέουδα». Νοοτροπίες, που όπως είπε, αναπτύχθηκαν εξαιτίας της πολυνομίας και της πολυπλοκότητας, τις οποίες χαρακτήρισε «μήτρα διαφθοράς».
 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη αιφνιδιαστικά στη συνάντηση, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις αρκετών από τους παρευρισκόμενους, σημείωσε ότι οι εξαγωγείς παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας έχουν καταφέρει να αποτελέσουν αυτό που πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα, δηλαδή δημιουργική, τολμηρή και αποτελεσματική, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Κάλεσε μάλιστα τον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας που είναι αναγκαία ώστε να εμπεδωθούν «καθαρές σχέσεις» μεταξύ πολιτείας και επιχειρήσεων, αλλά και για να ανατραπεί η αντίληψη που κυριαρχεί ειδικά στους νέους, πως τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα και κάθε προσπάθεια μάταια. Oπως είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς έχετε σπάσει αυτή την αντίληψη. Πρέπει όλοι μαζί να ξυπνήσουμε τον γίγαντα που πίνει καφέ και να του δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του».

Αναφερόμενος ειδικά στο φορολογικό πλαίσιο σημείωσε ότι λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων η κυβέρνηση δεν έχει την ευκαιρία να προχωρήσει άμεσα σε μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά λαμβάνει μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και για να λειτουργεί το φορολογικό σύστημα κατά τρόπο ώστε να αντιμετωπίζει όλους τους Eλληνες πολίτες ως αξιόπιστους εταίρους και όχι ως υπόπτους τους οποίους προσπαθεί να παγιδεύσει και να τιμωρήσει. «Σεβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά, «τη λειτουργία κάθε ενός από εσάς και πιστεύουμε ότι πρέπει να ελέγχεστε με τρόπο διαφανή χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».

 Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης